Bacșișul va fi trecut pe nota de plată

1055

Bacșișul va fi impozitat, iar suma va fi inclusă pe bonul fiscal. Această măsură se va aplica serviciilor de restaurant și baruri, potrivit unui proiect ce a fost adoptat, luni, de Senat.
Astfel, în urma acestei măsuri, ospătarul va veni cu nota de plată, care va cuprinde mai multe variante de bacşiş, care poate varia între 10 şi 15% din contravaloarea consumaţiei. Clientul va bifa cât vrea să lase, iar ospătarul va nota în casa de marcat suma respectivă, la rubrica bacşiş.
„Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de către client în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN 5.610 Restaurante şi 5.630 Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor. Bacşişul nu poate fi asimilat unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii”, arată propunerea legislativă pentru modificarea OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here