Băcăuanul evadat, văzut la Peştişani

112

evadatul din craiovaAlertă maximă, la sfârşitul săptămânii, în judeţul Gorj. Asta după ce s-a primit o sesizare potrivit căreia Eusebiu Grumezea, de 36 de ani, din Bacău, pus în urmărire la nivel naţional, după ce a evadat de la Penitenciarul Pelendava din Craiova, s-ar fi aflat în judeţul nostru.

Acesta a fost văzut joi seara la Peştişani de către un localnic care a sunat la 112 după ce l-ar fi recunoscut pe evadat. Din acest motiv, localitatea Peştişani a fost scormonită dintr-un capăt în altul, vineri, atât de poliţişti cât şi de jandarmii gorjeni. Organele de ordine au bătut la fiecare casă pentru a-i întreba pe localnici dacă ştiu ceva de persoana evadată, arâtându-le fotografia acestuia. Se vehicula în rândul localnicilor că puşcăriaşul ar fi vrut să spargă un magazin din Hobiţa, aparţinând lui Ion Cucu, şi s-ar fi ascuns în locuinţa unui anume Priţa, localnic din Peştişani. Locuinţa lui Priţa se află însă la doi paşi de sediul secţiei de poliţie din Peştişani. Şeful Poliţiei, Bâltac, a povestit localnicilor că nu a dormit de 48 de ore din cauza evadatului, căutându-l non-stop. Localnicul Priţa a declarat că s-ar fi întâlnit cu evadatul, pe care l-ar fi găsit la el în casă, în una din camere, acesta lovindu-l pe locatar cu pumnul, după care a fugit. Priţa a anunţat imediat poliţia, care i-a luat declaraţii omului. Până în momentul de faţă evadatul nu a fost prins.

Extrem de periculos

Poliţişti împreună cu jandarmii gorjeni şi lucrători ai Penitenciarului Târgu-Jiu desfăşoară, în continuare, activităţi de căutare şi investigare în vederea depistării deţinutului, evadat dintr-un penitenciar din judeţul Dolj la sfârşitul lunii iunie. Eusebiu Grumezea, de 36 de ani, din Bacău, a fost pus în urmărire la nivel naţional, după ce a evadat la data 30 iunie 2011, ora 12:17, de la Punctul de lucru din interiorul Penitenciarului Pelendava Craiova, unde era încarcerat pentru a executa o pedeapsă de patru ani şi opt luni pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. S-au primit semnale că bărbatul a fost văzut în Peştişani, joi seara, iar de atunci este căutat de către organele de lege din Târgu-Jiu. Joi, acesta ar fi fost văzut de un localnic din Peştişani care a sunat la numărul 112. Se pare că bărbatul căutat de mai bine de o săptămână ar putea fi extrem de periculos.

Semnalmente

Un localnic a declarat că un bărbat a venit peste el în casă, l-a lovit şi apoi a fugit. Gorjeanul l-a recunoscut pe evadat după poza care este lipită în oraş. Evadatul era încarcerat pentru a executa o pedeapsă de patru ani şi opt luni pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, la Penitenciarul Pelendava Craiova. Bărbatul lucra în regim semideschis şi a reuşit să fugă după ce a solicitat să meargă la baie. Poliţiştii din Dolj au constituit, imediat după dispariţie, filtre în judeţ şi l-au dat în consemn la frontieră. Eusebiu Grumezea are 1,70 metri înălţime, constituţie atletică, păr şaten, cu început de calviţie frontală, ochi căprui, prezintă tatuaje pe ambii umeri şi pe antebraţul stâng. Persoanele care pot da relaţii sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here