BAC-ul de toamnă: Încep probele scrise!

256

Peste 1.000 de elevi din Gorj s-au înscris pentru a susţine sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Dacă săptămâna trecută au fost susţinute probele de competenţe digitale, lingvistice limba română şi o limbă modernă, de astăzi încep probele de foc, examenele scrise la limba română, materia obligatorie a profilului şi materia la alegere.

În vederea participării la examen, nu mai puţin de 1.182 de candidaţi din Gorj s-au înscris pentru BAC-ul de toamnă. De astăzi, 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română, urmată în 23 august de limba şi literatura maternă, 24 august – proba obligatorie a profilului şi 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale. Candidaţii înscrişi la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului vor susţine probele scrise în trei centre de examen stabilite la nivelul judeţului, unul la Motru şi două în municipiul Târgu-Jiu. Lucrările scrise ale elevilor urmează a fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, prin decizie a Comisiei Naţionale de Bacalaureat.
În Gorj, la prima sesiunea a Bacalaureatului au participat 3.368 de candidaţi, dar trei au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Dintre cei prezenţi, au promovat examenul 1.962 de candidaţi, 1.403 nereuşind să obţină media 6, media minimă de promovare a Bacalaureatului. Absolvenţii de studii liceale au dreptul să susţină examenul de Bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut în sesiunile dinainte de cel puţin două ori examenul şi care se prezintă la toate probele achită suma de 240 de lei. În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidaţii din promoţiile anterioare, care au susţinut în sesiunile precedente de cel puţin două ori examenul de bacalaureat se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor pe care le susţine candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării acestuia.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here