BAC-ul 2012 şi evaluarea naţională, supravegheate cu camere web

199

camere la bacExamenele naţionale din vara acestui an nu se anunţă a fi mai uşoare pentru elevii gorjeni. Atât evaluarea naţională cât şi examenul de Bacalaureat vor fi monitorizate cu camere de supraveghere în toate centrele de susţinere a probelor.

La fel ca şi anul trecut, examenul de Bacalaureat va fi supravegheat cu camere web, instalate în toate centrele de examinare din judeţ. Regulile examenului de Bac 2012 nu vor fi diferite faţă de sesiunile de anul trecut, lista disciplinelor la care candidaţii susţin examenul de bacalaureat şi programele pentru disciplinele examenului de bacalaureat valabile în sesiunile anului 2012 fiind cele aprobate prin ordinul ministrului educaţiei pentru examenul de bacalaureat 2011. Prima sesiune din 2012 a examenului de Bacalaureat se desfăşoară după programul: 28-30 mai – Înscrierea candidaţilor; 11-13 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 13-15 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; 18-22 iunie – Evaluarea competenţelor digitale; 25-27 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională; 2 iulie – Limba şi literatura română – probă scrisă; 3 iulie – Limba şi literatura maternă – probă scrisă; 4 iulie – Proba obligatorie a profilului – probă scrisă; 6 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă; 8 iulie – Afişarea rezultatelor; 9 iulie – Depunerea contestaţiilor; 13 iulie – Afişarea rezultatelor finale. Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului are loc în august-septembrie 2012.

Evaluare naţională cu supraveghere video

În ceea ce priveşte evaluarea naţională din vara acestui an, aceasta se va desfăşura după aceeaşi metodologie după care s-a organizat şi anul trecut, cu menţiunea că de această dată sălile de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele vor fi supravegheate cu camere web. Potrivit calendarului, cursurile se vor încheia pe 15 iunie, iar în perioada 18-20 iunie va avea loc înscrierea pentru evaluarea naţională. Prima probă, la Limba şi literatura română, va avea loc pe 25 iunie, în timp ce proba la matematică se va desfăşura pe 27 iunie. Rezultatele se vor afişa pe 29 iunie, zi în care se vor putea depune şi contestaţiile. Rezultatele finale, după depunerea contestaţiilor, se vor afişa pe 2 iulie 2012. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, directorii unităţilor de învăţământ au fost anunţaţi încă de luna trecută cu privire la faptul că sălile de clasă trebuie dotate cu camere de supraveghere: „Anul trecut au fost camere web în toate liceele. Acelaşi lucru se va întâmpla şi anul acesta. De asemenea, vor fi camere de supraveghere şi la evaluarea naţională. Directorii au fost anunţaţi încă de luna trecută să fie pregătiţi. Trebuie să existe camere de supraveghere în toate centrele de examen”, a precizat inspectorul şcolar Marius Staicu.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here