Azi studenţi la UCB, mâine dascăli într-o şcoală

338

Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu participă, în calitate de partener, la implementarea proiectului “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, Contract nr. POSDRU/160/2.1/S/137280, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni”. Proiectul a fost lansat de către Universitatea de Vest din Timişoara şi este realizat în parteneriat cu S.C. Gi Group Staffing Company S.R.L, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea inserției pe piața muncii în domenii profesionale relevante specializării studiate și propriului set de competențe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 5.000 de studenți ca urmare a participării la un program integrat de consiliere și orientare profesională. Grupul ţintă al Universităţii “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu este estimat la 800 de studenţi de la ciclurile de licenţă şi masterat. Cei care s-au înscris în proiect au participat la mai multe activităţi: conferinţe de management al carierei, sesiuni de evaluare generică a aptitudinilor, sesiuni de evaluare specifică a aptitudinilor şi construirea planului de dezvoltare profesională, vizite de studiu la agenţi economici şi instituţii publice relevante pentru domeniul de pregătire al studenţilor, conferinţe despre dezvoltarea durabilă, inovare si IT.
Activitatea de vizite de studiu este complementară activităților de consiliere și orientare profesională pe care studenţii le-au parcurs prin participarea la conferinţele de management al carierei, consilierea generică şi consilierea specifică. Prin participarea la vizitele de studiu studenţii din grupul ţintă au ocazia să interacţioneze direct cu mediul de afaceri şi cu unele instituţii publice şi să vadă cum se desfășoară o zi din viața unei companii sau instituţii de stat.

ucb2Activităţi desfăşurate în cadrul proiectului
În luna iunie a acestui an s-au desfăşurat mai multe vizite de studiu la Şcoala Gimnazială “Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu dedicate studenţilor de la două specializări din cadrul UCB: Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar şi Limba şi literatura engleză, limba şi literatura romană. Participanţii au fost primiţi de directorul şcolii, prof. Violeta Dulubei, au intrat la orele aflate în desfăşurare, au discutat cu învăţătorii, profesorii şi elevii, au făcut un tur al şcolii. Organizatorii vizitei de studiu au dorit ca toţi participanţii să vadă o şcoală de prestigiu din judeţul Gorj pentru a avea o viziune asupra nivelului de calitate al sistemului de învăţământ românesc.
Studenţii au văzut cum funcţionează sistemul de învăţămant contemporan aflat într-o continuă modernizare şi au înţeles mai bine de ce, în primul rând este necesară modernizarea pregătirii şi perfecţionării cadrelor didactice.
Managerul de proiect, Ștefan Ghimiși, consideră că aceste proiecte vin în sprijinul studenţilor interesaţi să-şi găsească drumul către un job de succes și să fie cât mai angajabili într-o piață a muncii puțin ofertantă în România.
Pentru cei care vor să afle mai multe detalii despre activităţile proiectului le recomandăm să consulte pagina web cu adresa www. cariera.uvt.ro.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here