Azi se decide soarta lui Grindeanu în CEx! Ce cred social-democrații de la Gorj

323

Social-democrații din conducerea PSD Gorj au reacționat diferit în legătură cu faptul că Liviu Dragnea i-ar fi cerut premierului Sorin Grindeanu să demisioneze. Deputatul Alin Văcaru, vicepreședinte al PSD Gorj, îl consideră pe Sorin Grindeanu “cel mai potrivit”, în timp ce vicepreședintele Bebe-Viorel Ionică crede că oricare dintre Lia Olguţa Vasilescu, Carmen Dan şi Petre Daea ar putea fi un bun premier.

Vicepreşedintele PSD Gorj, deputatul Alin Văcaru, a declarat, marţi, că nu ştie dacă informaţia potrivit căreia Liviu Dragnea i-a cerut premierului Sorin Grindeanu să demisioneze este reală, dar îl consideră pe actualul premier “cel mai potrivit”. “Sunt la primul mandat şi când am votat Guvernul PSD l-am votat cu drag şi cu încredere că îşi va duce mandatul cel puţin patru ani. Nu mă aştept să vină alt prim-ministru, eu îmi doresc să-şi continue mandatul domnul Grindeanu, mai ales că a făcut o mare parte din programul de guvernare, să-l ducă la îndeplinire şi să dea Dumnezeu să stea mai mult de patru ani. Nu îmi doresc nicio remaniere, nu îmi doresc schimbarea prim-ministrului”, a spus deputatul Alin Văcaru.
Un alt vicepreşedinte al PSD Gorj, Bebe-Viorel Ionică, a declarat că dacă Lia Olguţa Vasilescu, Carmen Dan şi Petre Daea sunt miniştrii care au trecut evaluarea pot fi consideraţi “calificaţi” pentru funcţia de premier.
“Am înţeles de la dumneavoastră că domnul preşedinte Dragnea ar fi făcut evaluarea şi i-ar fi cerut demisia premierului Grindeanu, probabil că per total Guvernul are probleme de rămânere în urmă în ceea ce înseamnă realizarea programului de guvernare. Faptul că cei trei miniştri au trecut cu bine acest examen de evaluare îi califică pentru funcţia de prim-ministru, având în vedere faptul că până la urmă şi-au realizat obiectivele pe care le-au avut în programul de guvernare. Din punctul meu de vedere, cred că oricare dintre cei trei miniştri ar putea să fie premier”, a spus Bebe-Viorel Ionică.

Azi, zi decisivă
Soarta guvernului Grindeanu se decide însă, astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD care va discuta evaluarea pentru fiecare ministru în parte, precum şi posibile remanieri.
Duminică seara, preşedintele PSD Liviu Dragnea a făcut un anunţ la sediul PSD: “Evaluarea este finalizată. (…). O să lucrăm la concluzii, pentru că astea sunt la fel de importante”. Întrebat unde sunt cele mai mari probleme, Dragnea a spus: “În unele domenii”. “Sunt multe domenii în care sunt probleme. O să prezentăm raportul public, ca să înţeleagă toată lumea despre ce e vorba”, a adăugat liderul social-democraţilor. Întrebat dacă eventualele remanieri vor fi trecute în corpul raportului sau la concluzii, liderul PSD a arătat că “la concluzii”. Potrivit acestuia, este important ca programul de guvernare să fie pus în aplicare.
“Pentru că n-am fost în alegeri ca să le spunem românilor: «Vrem să facem un program, votaţi-ne ca să trăim binişor». Nu, am spus că vrem să trăim mai bine, adică să trăiască românii mult mai bine, drept pentru care s-a făcut un program bun, dar complex, recunosc, şi nu uşor de pus în practică şi în aceste condiţii este nevoie de foarte multă implicare de foarte multă muncă, de foarte multă rigoare şi implicare. Şi lene deloc. Şi, în urma concluziilor, este nevoie să ajungem la schimbarea unor membri ai guvernului, este suficient să se adopte nişte măsuri administrative, de fluidizare a circuitului documentelor, de o colaborare mai bună internă sau trebuie să ajungem la alte măsuri? Şi va fi o discuţie deschisă în Comitetul Executiv, unde vom lua decizii pe care le vom transmite”, a detaliat Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here