Azi BPN-ul UNPR numeşte înlocuitorul lui Morega! – Manţog, Cocină, Vlaicu şi Iacob dau din coate pentru şefia UNPR Gorj

236

deschidereFostul lider al PDL Gorj, Ionel Manţog, trecut de la finalul săptămânii trecute în barca UNPR, directorul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătatea(CJAS) Gorj, Gheorghe Cocină, totodată vicepreşedinte al UNPR Gorj, directorul adjunct la BATS Rovinari, Marius Vlaicu, vicepreşedinte la UNPR Gorj şi directorul Departamentului Transport Servicii din cadrul Complexului Energetic Turceni, Dumitru Iacob, totodată prim-vicepreşedinte al UNPR sunt cei patru aspiranţi la postul lăsat vacant, marţi, de Dan Ilie Morega. Toţi patru au plecat pe rând, la finalul săptămânii trecute, în capitală pentru a participa la şedinţa Biroului Permanent Naţional(BPN) al UNPR, unde numai unul dintre ei va fi numit preşedinte al UNPR Gorj. Numai Manţog beneficiază de sprijinul lui Gheorghe Bică, vicepreşedintele UNPR, şi de imboldul lui Marin Condescu de a prelua cârma organizaţiei progresiste, acesta pornind în cursa pentru cârma UNPR Gorj cu un uşor avantaj.

În această dimineaţă la ora 10.00 în şedinţa Biroului Permanent Naţional al UNPR se va stabili cine este cel care va prelua funcţia de preşedinte, posibil tot în interimat, al UNPR Gorj. Au plecat pe rând spre capitală, cu o zi înainte de şedinţa de astăzi, fiecare dorind să nu îşi trădeze mişcarea pe care o va face ori susţinătorii, atât Manţog cât şi Cocină, Vlaicu şi Iacob. Fiecare dintre cei patru şi-au pus “pilele” în mantogfuncţiune la nivel de partid pentru a fi siguri că ei vor fi numiţi pe locul lăsat liber, prin demisie, de deputatul Morega. Doar unul va prelua însă cârma UNPR Gorj, Manţog având ceva avantaj, până în acest moment, mai ales că se bazează în competiţia pentru şefia UNPR Gorj de sprijinul lui Bică şi a lui Marin Condescu, ultimul fiind şi cel care l-a îndemnat să renunţe la PDL şi să treacă la UNPR, mai ales că numele său apare deja într-un sondaj de opinie, atipic, al democrat-liberalilor pentru această funcţie.

De ce Manţog?

Manţog este dorit de progresiştii de la centru în ciuda problemelor sale cu justiţia deoarece fostul lider al PDL a fost recomandat drept un bun organizator. Progresiştii se bazează şi pe o trecere a unor pedelişti în barca UNPR, ca urmare a amplasării la cârma filialei a lui Manţog. Manţog ar putea asigura, de asemenea, candidatura pentru şefia Consiliului Judeţean Gorj.

De ce Cocină?

COCINA UNPRNumele lui Gheorghe Cocină a fost vehiculat încă de marţi în probabilităţile politicienilor Opoziţiei de a paria pe viitorul şef al UNPR Gorj. De altfel şi Ion Răuţ pomeneşte numele lui Cocină în contextul participării progresiştilor gorjeni la şedinţa de astăzi din capitală. Cocină este dorit pentru această funcţie deoarece a fost de la început în UNPR Gorj, fiind primul şef de instituţie care a trecut, la începuturi, la UNPR. Şansele lui Cocină, în raport cu Manţog, sunt însă mici.

De ce Vlaicu?

Marius Vlaicu, a fost etern disponibil pentru a prelua cârma partidului, încă de la înfiinţare. De altfel, cel care l-a împins pentru preluarea funcţiei a fost Ionel Manţog, care i-a şi facilitat anumite întâlniri, la momentul respectiv. Manţog a fost, de asemenea, cel care i-a oferit lui Vlaicu imboldul de a pleca din PSD. Reamintim declaraţiile făcute în 2010 de Victor Ponta care spunea exact acest lucru, că Manţog l-a făcut pe Vlaicu să plece de la PSD, lucru perfect adevărat. iacob UNPRAstfel că, într-o confruntare pe post cu Manţog, Vlaicu va abandona instant, ca urmare a datoriei morale pe care o are faţă de fostul pedelist.

De ce Iacob?

Dumitru Iacob are funcţia cea mai înaltă dintre toţi aspiranţii la şefia UNPR Gorj. Este şi el printre primii trecuţi la acest partid, şi, totodată, unul dintre perdanţii, funcţia de director general adjunct al CE Turceni nefiindu-i oferită anul trecut. Iacob crede că are şanse pe această funcţie, deşi mulţi îl cataloghează ca făcând parte din echipa lui Morega şi a lui Răuţ, fapt care îi oferă un uşor dezavantaj. Iacob, de asemenea, nu i-ar accepta jocurile lui Condescu, spre deosebire de cei trei contracandidaţi ai săi.

Cine iese din joben: omul lui Condescu

vlaicu bucurosGabriel Oprea va numi astfel al treilea preşedinte la UNPR Gorj în intervalul de un an şi jumătate de când există această filială. Pronosticurile îl dau câştigător, cu o zi înainte de BPN, pe Manţog. Nici ceilalţi trei candidaţi nu sunt însă de neluat în seamă. Depinde însă de optica progresiştilor de la centru şi, mai exact, de planurile strategice ale lui Oprea.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here