Avram Iancu, la un pas de Viena!

346

La o lună de zile de când a intrat în izvoarele Dunării pentru a străbate fluviul până la vărsare, petroșăneanul Avram Iancu este acum la un pas de a ajunge la Viena, oraș prin care va trece, cel mai probabil, în acest weekend. Bibliotecarul plecat într-o inedită cursă, care reprezintă și pariul vieții sale, s-a apropiat destul de greu de capitala Austriei pentru că a avut vreme potrivnică și doar apă rece. Costum doar cu slip, fără vreun costum de protecție, acesta a ajuns în dreptul bornei cu numărul 1976, care îi arată cât mai are de parcurs până la finalul cursei. Cifra are însă și o altă semnificație pentru că este anul nașterii sale, Iancu fiind mândru că la o lună de când a plecat în călătoria sa a ajuns la borna cu o semnificație aparte.
“Anul zămislirii mele, anul primului scâncet, anul primului zâmbet și al primei dureri. E anul în care am văzut binecuvântarea luminii și al primului fior al dragostei. E anul în care am învățat că simplul act al mersului pe jos necesită luptă. E o luptă continuă, o luptă în care n-am venit fiind întrebat. De asemenea, am primit o forță fără să fiu întrebat sau să o fi meritat. Îți mulțumesc, Creatorule, pentru viață, visare, luptă, tristeți și bucurii”, a scris Iancu în dreptul fotografiei postate pe contul său de Facebook, poză în care apare alături de borna ce indică kilometrul 1976 rămas până la vărsarea Dunării în mare.

Iancu își propusese să încheie călătoria în 60 de zile, adică pe 20 august, la fel cum se întâmplă în romanul “Pilotul de pe Dunăre”, cel care l-a și inspirat în aventura sa. Chiar dacă nu va reuși să respecte termenul respectiv, dacă va rezista întreaga cursă, el va deveni primul om care traversează fluviul fără costum de protecție, asta după ce anul trecut a devenit primul român care a trecut înot Canalul Mânecii doar în slip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here