Avocatul Poporului e viu?

405

Nu, nu întreb pentru un prieten, ci chiar pentru popor, pentru cei care și-au luat gaze și bastoane la protestul din 10 august. Întreb dacă e viu, adică dacă mai trăiește, sau e doar un politruc care dă semne de viață doar atunci când se apasă butonul la partid? Au trecut zece zile de la violențele din Capitală și Avocatul Poporului nu a scos capul în public, sau poate încă mai analizează imaginile cu jandarmi măcelărind, ori i s-au servit doar celelalte imagini, altfel nu există o explicație. De fapt, există: Avocatul Poporului e avocatul lui Dragnea și al PSD și atât!

Exemplific, ca să fiu înjurat mai cu blândețe: vă amintiți de Ordonanța 55, cea care le-a permis primarilor, pentru scurt timp, să migreze de la un partid la altul? Așa zisul avocat al poporului a refuzat cu încăpățânare să sesizeze CCR, doar era interesul politic al PSD.

Și încă unul: anul trecut, Avocatul Poporului a trimis la CCR sesizarea la legea care interzice persoanelor condamnate să facă parte din Guvern și argumenta că prevederile articolului respectiv încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerințele constituționale de previzibilitate și proporționalitate a legii și nu permit recunoașterea dreptului la diferență pentru ocuparea, în condiții de egalitate și fără restricții nerezonabile, a unei funcții ce implică exercițiul autorității de stat. Mai clar, Dragnea, rulz!

Acum, când însăși atribuțiile instituției Avocatul Poporului prevăd intervenția acesteia, Ciorbea se face că nu le vede. Era suficient ca maestrul politruc, numit de PSD, în 2014, să-și arunce ochii doar pe Legea privind organizarea și funcționarea instituției pe care o conduce și pe Convenția din 10 decembrie 1984, împotriva torturii şi altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante, și să acționeze.

Dincolo de orice discuție că, de fapt, în numele Diasporei descreierații din Organizația Rezist s-au comportat ca niște bestii, sute de oameni au avut de suferit, au fost loviți cu cruzime și tratați inuman de niște gorile frustrate, numite ”jandarmi”. Astfel de specimene ale instituțiilor de forță și ale unor servicii secrete sunt plătiți din buzunarul poporului și își fac serviciul prin sălile de forță, pe facebook, sau spărgând bile pe telefon, iar cand trebuie să iasă la o intervenție de acest fel li se umflă mușchii capului și-i lovesc pe cei care-i plătesc.

În acest context, Ciorbea nu e decât un pesedist deghizat în Avocatul Poporului, care face pe mortul de zece zile.
C.M.

 

1 COMENTARIU

  1. Ai matale un dinte împotriva jendarilor;pe ăştia nu i-au lăsat să intre în sediul guvernului iar pe matale nu te lăsau să pleci seara la nevastă. Brute dom’le, ce mai!. Eu n-am văzut niciun măcel(poate te uitai la vreun film cu Nero)ci doar o baie. Păi la cât au stat ăia pe drum sau prin piaţă, o baie era chiar binevenită.P.S. E posibil să fi văzut evenimentele în timp ce te bărbereai(mă gândesc că poza din ziar e mai veche). Dacă stăteai cu faţa la televizor şi nu la oglindă vedeai că pietrele şi stinghiile zburau dinspre ,,manifestanţii paşnici” spre jendari şi nu invers, iar focurile nu le aprinseseră pentru a se încălzi. Orice cetăţean onest şi bine intenţionat ajută organele în neutralizarea turbulenţilor. Ai văzut vreo intenţie de acest fel.Pe fata aia s-au repezit ca brutele cei de prin mijloc nu cei de la poarta guvernului. Ori şi pe ăia îi plasase strategic Dragnea pe unde ştia el (am văzut în rechizitoriul trimiterii în judecată în dosarul referendumului că Papici îl suspecta de puteri paranormale) că va trece fata? Dacă ar durea ridicolul, frumoasa dumitale soţie n-ar putea dormi de vaiete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here