Avocatul Poporului “dresează” autoritățile municipale: Primăria Târgu-Jiu, obligată să țină în lesă adăpostul canin

680
Primăria Târgu Jiu (Str. Constantin Brâncuși nr. 19)

Avocatul Poporului a solicitat, joi, public, Primăriei Târgu-Jiu să monitorizeze atent măsura de extindere și creștere cu 400 de locuri a capacității adăpostului canin și să efectueze campanii de sterilizare gratuită a câinilor fără stăpân. Recomandarea a fost emisă după incidentul din primăvară din municipiu în care o fetiță a fost mușcată de un câine comunitar.

Primarul Municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a primit în scris recomandările Avocatului Poporului care i-a cerut să monitorizeze atent măsura de extindere și creștere a adăpostului canin, să efectueze campanii de sterilizare gratuită a câinilor fără stăpân și să întreprindă toate demersurile și eforturile legale necesare prevenirii unor incidente de genul aceluia în care o fetiță a fost mușcată de un câine comunitar. Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu a Avocatului Poporului, după apariția în presă pe 7 martie 2017 a unui articolului în care se relata că o fetiță din municipiu, de 8 ani, fusese desfigurată de un câine comunitar. Fata a fost trântită la pământ de câine, care a mușcat-o de mai multe ori de față, chiar în zona pleoapelor, și doar o minune a făcut să nu aibă probleme cu ochii.
Familia micuței a sunat la 112, iar un echipaj SMURD a venit la fața locului și i-a acordat primul ajutor. Tot atunci, polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în acest caz grav.

S-a sesizat din oficiu
În urma sesizării din oficiu, Avocatul Poporului a făcut demersuri către Primăria Târgu-Jiu, din care au reieșit următoarele: În urma incidentului a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu, în urma căreia a fost aprobat bugetul pentru extinderea și creșterea capacității de cazare cu încă 400 de locuri a adăpostului canin existent; societatea de utilitate publică cu care lucrează municipalitatea, a intensificat campaniile de informare și publicitate în vederea creșterii gradului de adopție a câinilor din adăpostul public; se efectuează campanii de sterilizare gratuită, cu ajutorul asociațiilor de protecție a animalelor, atât în adăpostul public al Municipiul Târgu-Jiu, cât și în localitățile limitrofe, în scopul reducerii numărului de câini fără stăpân. “Ca urmare a discuțiilor cu reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu, Avocatul Poporului a emis Recomandarea susmenționată, care poate fi consultată pe site-ul instituției, la secțiunea Recomandări”, se mai arată în comunicatul Avocatului Poporului semnat de Matei Vîrtosu, purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here