Avocatul lui Surupăceanu a cerut declinarea dosarului “Buldotanc” către Tribunalul Gorj

873

La termenul de ieri de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(ÎCCJ), în dosarul “Buldotanc”, avocatul fostului deputat PSD, Mugurel Surupăceanu a solicitat instanţei de fond declinarea competenţei în favoarea Tribunalului Gorj, pe motiv că al său client nu mai este parlamentar. Procurorul de şedinţă a fost de acord cu admiterea excepţiei de necompetenţă materială a ÎCCJ în această cauză, urmând ca instanţa să se pronunţe afirmativ în legătură cu cererea.

Mugurel Surupăceanu a reuşit să îşi amâne suficient de mult o primă sentinţă în dosarul “Buldotanc”, ieşind “curat” din mandatul său de patru ani de deputat. Când a ştiut însă că instanţa Înaltei Curţi, care s-a dovedit nemiloasă cu Cosmin Popescu, Ionel Manţog şi Ion Vulpe, va rosti sentinţa în dosarul său, Surupăceanu şi-a făcut bagajele şi a părăsit Parlamentul. Asta pentru a stopa soluţia pe care o presimţea nefavorabilă, soluţie care i-ar fi dat “apă la moară” lui Victor Ponta, preşedintele PSD care nu l-a mai vrut pe Surupăceanu încă un mandat în Parlament. Şi astfel, într-un moment, care ar putea fi copiat şi de către liberalul Dian Popescu, care aspiră şi el la deputăţie deşi este agăţat într-un dosar de corupţie aproape similar cu al fostului său coleg de USL, Surupăceanu şi-a încheiat mandatul prin demisie şi a cerut mutarea dosarului său, pe fond, la Tribunalul Gorj.

A câştigat 3 ani la ÎCCJ, cât câştigă la Tribunalul Gorj!?
Şi astfel, Surupăceanu a profitat 4 ani de “nevinovăţie” folosindu-se de birocraţia ÎCCJ pentru a cere acum, într-o lovitură de maestru, declinarea competenţei materiale a instanţei de al Bucureşti pentru cea de la Gorj, instanţă care dacă acesta nu ajungea parlamentar ar fi trebuit să judece dosarul. Şi astfel, ieri, avocatul fostului deputat Mugurel Surupăceanu a cerut declinarea dosarului privind Complexul Energetic de la Turceni către Tribunalul Gorj, deoarece clientul său a demisionat din funcţia de parlamentar. Procurorul de şedinţă a fost de acord cu admiterea excepţiei de necompetenţă materială a ÎCCJ în această cauză iar instanţa şi-a declinat competenţa către Tribunalul Gorj în dosarul “Buldotanc”. Astfel, dacă dosarul a stat 3 ani şi jumătate pe rolul ÎCCJ, ne întrebăm cât va mai stat pe rolul Tribunalului Gorj până la o primă sentinţă pe fond. Deputatul social-democrat Mugurel Surupăceanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pe 25 mai 2009, alături de mai mulţi foşti directori de la Complexul Energetic Turceni, în legătură cu achiziţionarea, cu încălcarea prevederilor legale şi la un preţ supraevaluat, a unui utilaj nefolositor şi uzat. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Dumitru Cristea, fost director general al Complexului Energetic Turceni, Silvică Boiangiu, director Direcţia Investiţii, şi Ioan Viorel Vasile, fost director Direcţia comercială, în cadrul aceleiaşi instituţii, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here