Avocatul Elenei Udrea, la Târgu-Jiu, la procesul fostului ministru al Finanţelor

26

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, s-a prezentat, ieri, la Tribunalul Gorj, la procesul fostului ministru al Finanţelor şi primar al Slatinei, Darius Vâlcov. Acesta a reprezentat-o în instanță pe colega de dosar a consilierului Guvernului și a solicitat restituirea cauzei la parchet pentru refacerea urmăririi penale de către unitatea competentă, respectiv DNA Craiova. ”Am cerut instanței de judecată restituirea dosarului la parchet pentru a fi refăcut de către o unitate de parchet competentă, având în vedere calitatea persoanelor cercetate, respectiv de deputat, pentru o persoană față de care s-a disjuns și de primar de municipiu a domnului Vâlcov. De asemenea, sunt o serie întreagă de neregularități ale actului de sesizare”, a declarat Veronel Rădulescu, pentru Gorjeanul.
Darius Vâlcov este judecat, alături de alți trei inculpați, într-un dosar de luare de mită. Acesta nu s-a prezentat nici ieri la proces, fiind reprezentat de avocat. Deocamdată, instanța va analiza măsurile şi excepţiile dispuse de judecătorul de cameră preliminară. La primul termen, acesta a venit singur la tribunal, declarând că se așteaptă ”să se facă dreptate”. ”Nu sunt vinovat, dar asta se va vedea la finalul procesului”, a spus Darius Vâlcov. Dosarul a fost trimis la Târgu-Jiu, în urma unei decizii a Curții de Apel Craiova, care, pe 5 octombrie, a dispus strămutarea în acest caz. „Admite cererea. Dispune strămutarea judecării cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3263/104/2017 al Tribunalului Olt, la Tribunal Gorj – Secţia penală. Menţine actele îndeplinite de Tribunalul Olt – Secţia penală, până la data de 18.09.2017. Definitivă”, au decis magistrații din Craiova.
Darius Bogdan Vâlcov, fostul primar al municipiului Slatina, a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru instigare la dare și luare de mită, suspiciunea fiind că ar fi iniţiat constituirea a trei societăţi care ”acţionau ca un tot unitar, respectiv SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii”.
”Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate, cadastru- astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.
În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
În același dosar au fost deferiți Justiției Eduard Cincu, Mircea Dogaru și Elena Marinela Calotă, acuzațiile fiind de luare și dare de mită.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here