Aviz pensionarilor gorjeni: A sosit prima serie de bilete de tratament!

280

Ioana Talău, directorul executiv al Casei Județene de Pensii (CJP), a anunțat faptul că vineri, 16 februarie, a sosit prima serie de bilete de tratament din anul 2018, aferentă pensionarilor gorjeni.

Această primă serie va fi cu intrare în data de 20 februarie 2018, durata sejurului unui bilet de tratament fiind de 16 zile. Pentru primele serii ale anului 2018 sunt alocate bilete de tratament. În unitățile aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice, acestea fiind în următoarele stațiuni: Amara, Bala, Buziaș, Covasna, Geoagiu, Moneasa, Olănești, iar diferenţa de locuri va fi stabilită prin achiziţia de bilete de la alți prestatori de servicii de profil, însă nu se cunoaște perioada în care va fi prima serie pentru aceste unități. “În data de 16 februarie, s-au primit primele bilete de tratament pentru anul 2018, respectiv 60 de locuri pentru seria cu plecare în 20 – 22 februarie, la următoarele stațiuni: Amara – 2, Bala – 31, Buziaș – 8, Covasna – 3, Geoagiu – 2, Moneasa – 2 și Olănesti – 12. Datorită timpului foarte scurt de la alocarea biletelor până la plecarea în stațiune, seria nr. 1 va fi distribuită pe principiul primul venit-primul servit”, a declarat șefa CJP Gorj.

Circa 60.000 de bilete de tratament
Guvernul a aprobat alocarea a aproape 60.000 de bilete de tratament în unităţile balneare aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii, pentru pensionari şi asiguraţi, în anul 2018. Numărul acestora va fi suplimentat după încheierea contractelor cu operatori economici, după atribuirea ofertelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet. Numărul biletelor de tratament care se acordă gratuit anumitor categorii de persoane cum ar fi veteranii, văduvele de război, invalizii şi deţinuţii politici, se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. Pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 19 serii de prezentare, cu o durată de 12 zile. Preţul biletului de tratament balnear va include tariful pentru 12 zile de tratament. Pentru un astfel de tichet, obţinut prin Casa de Pensii, vârstnicii vor achita 50% din cuantumul pensiei. Hotărârea Guvernului nr. 39/2018 privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2018, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 128 din 9 februarie şi se aplică de la data publicării. În acest an, persoanele care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear pot solicita şi beneficia de un singur bilet de tratament. Practic, de aceste bilete de tratament pot beneficia persoanele asigurate în sistemul public de pensii şi pensionarii din acest sistem, precum și cei care au căpătat dreptul de a beneficia de aceste bilete printr-un act normativ special.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here