Aviz părinţilor! Creşte stimulentul de inserţie

290

Guvernul a majorat la mijlocul acestei săptămâni cuantumul stimulentului de inserţie, la 650 de lei. Este vorba despre dreptul acordat părinţilor care se întorc la activitatea profesională înainte de finalizarea concediului pentru creşterea copilului. Măsura urmează a fi aplicată începând cu drepturile lunii aprilie 2017. Conform legislaţiei actuale, un părinte primeşte pentru perioada concediului de creştere a copilului o indemnizaţie calculată la 85% din veniturile nete realizate, dar care nu poate scădea sub 85% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, adică sub 1.232 de lei din luna februarie, când salariul minim se majorează până la 1.450 de lei.
Mai precis, indemnizaţia de inserţie acordată părintelui care se întoarce la muncă înainte de finalizarea concediului reprezintă 50% din nivelul minim al indemnizaţiei (616 lei, din februarie). Astfel, următoarea majorare va fi în aprilie, când stimulentul de inserţie lunar creşte la 50 de lei.
Potrivit ultimei situaţii furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), luna trecută, existau în plată 914 gorjeni care au primit stimulente de inserţie în cuantum de 505.016 lei.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here