Aviz gorjenilor cu mașini vechi în garaje – Peste două luni, expiră voucherele Rabla

162

programul rablaTichetele valorice distribuite de către Administrația Fondului de Mediu în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, adică ediția din acest an a Rabla, îşi încetează valabilitatea la data de 23 noiembrie 2010.

Prin Programul Rabla 2010 au fost casate la nivel național peste 161.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani de la data fabricaţiei, în timp ce numărul maşinilor noi achiziţionate a depăşit 35.000, 50% dintre acestea fiind din producţia autohtonă. Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj spun că programul s-a dovedit a fi încununat de succes și la nivelul județului nostru, gorjenii dându-și la casat mii de mașini. Cetățenii din județul nostru care mai dețin tichete valorice și nu au achiziționat încă autovehicule trebuie să știe că data de 23 noiembrie este termenul limită până când le pot utiliza, după aceasta, tichetele pierzându-și valabilitatea.

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional este finanţat în 2010, cu 722.000.000 lei pentru scoaterea din uz a 190.000 de autovehicule. Cei care vor să-şi dea maşina veche în schimbul unui voucher, trebuie să deţină un autoturism în stare de funcţionare, să figureze în actele administraţiei financiare, maşina să fie adusă chiar de proprietar împreună cu actele originale la unul din cele trei centre de colectare. La nivelul județului nostru, până la această dată au fost casate 3.900 de autovehicule, gorjenii primind în schimbul mașinilor un voucher în valoare de 3.800 de lei. Pentru cele trei centre de colectare din Gorj au fost alocate vouchere astfel: 1.500 pentru Remat, 2.300 pentru Fercrist și 150 pentru Aisee. În cele cinci luni de la debutul programului, în Gorj, din totalul voucherelor primite, 84 au fost anulate, iar la ora actuală mai sunt disponibile la centre circa 50 de vouchere care își așteaptă clienții.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here