Aviz favorabil pentru ministrul dorit de sindicaliștii din CEO

1524

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a primit aviz favorabil, joi, în comisiile de specialitate din Parlament. El a primit 31 de voturi „pentru” şi 18 „împotrivă”.
Popescu a precizat că este a patra oară când trece prin aceste audieri. „Toate proiectele menţionate de mine au fost împinse mai departe, fie că vorbim de reactoarele 3 şi 4 sau de ajutorul de restructurare la Complexul Energetic Oltenia sau de investiţiile Romgaz sau Hidroelectrica, toate sunt în stadiul în care se pot apuca de investiţii în anul următor”, a declarat ministrul. Întrebat de un parlamentar care sunt competenţele care îl recomandă pentru această funcţie, Popescu nu a răspuns. „Nu puteam să-i răspund doamnei cu aceeaşi întrebare – pentru că nu o cunosc, a apărut pentru prima dată – dacă dânsa are competenţe pentru Comisia de industrii şi servicii. Eu ştiu competenţele mele. Am fost director în vechiul Petrom, pe vremea când statul deţinea această companie, apoi trei ani am fost vicepreşedintele Comisiei de industrii şi servicii. Cred că experienţa mea de deputat şi de ministru şi background-ul de inginer nu pot pune la îndoială competenţa vizavi de acest domeniu. Nu am vrut să fac polemică personală”, a explicat Popescu.
Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia și-au dorit ca Popescu să rămână la conducerea acestui portofoliu. „Popescu vreau să rămână în continuare la minister. Cel puțin domnia-sa a înțeles ce este cu această companie. Ar apărea întârzieri la programul de restructurare a CE Oltenia, dacă se vor schimba miniștrii”, spunea, în urmă cu puțin timp, Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here