Avertizorul Bănică, ultimul venit, primul plecat din CEO

317

Andrei Bănică, fiul fostului judecător de la Tribunalul Gorj, Valentin Bănică, cel anunțat, luna trecută, drept avertizor de integritate al Complexului Energetic Oltenia(CEO), apare, în mod neașteptat, în lista viitorilor disponibilizați ai companiei. Bănică fusese propulsat la executivul CEO direct de la subunitatea Minprest unde a ocupat, fără concurs, un post de jurist. Odrasla fostului magistrat nu este însă singurul pilos, ce va fi trimis acasă din compania cu capital de stat, pe listă se află și câțiva actuali ori foști sindicaliști, foști directori și salariați ai TESA. Lista este încă provizorie, nefiind bătută în cuie de executiv, șeful Directoratului CEO, Ionel Ilie, urmând să aibă ultimul cuvânt în finalizarea acesteia.

Juristul Andrei Bănică, salariatul cu pedigree, intrat pe ușa din dos în Complexul Energetic Oltenia, dar propulsat cu repeziciune spre executivul CEO, pare că nu va mai ocupa funcția de avertizor de integritate în care îl anunțase presa locală nu mai departe de luna trecută. Bănică nu numai că nu a fost promovat în funcția respectivă, ci pare că și-a făcut deja bagajele și va părăsi societatea cu primul val de disponibilizări colective. De fapt, liderii sindicali au cerut ca ultimii ajunși în CEO să fie primii plecați, dar puțini au fost cei care au crezut că regula se va păstra și la VIP-urile ajunse în companie pe motiv că părinții lor au fost ori sunt încă folositori unora dintre sus-pușii societății de stat.
Bănică a căzut, dar nu s-a întâmplat asta și cu odrasla sindicalistului Iovan de exemplu ori cu mulți alții ajunși în ultimul val în CEO, pe perioadă nedeterminată.
Pe lista celor 802 care vor pleca din CEO se află însă veteranul Gheorghe Etăgan, care trebuia de mult să părăsească CEO, dar funcția în sindicate l-a menținut la cote înalte. Vasile Crețan, fostul director al Carierei Lupoaia, a fost trecut și el pe lista viitorilor disponibilizați ca și Gheorghe Grivei, Corneliu Gîrjoabă și Ion Vulpe de la SDM. Adrian Giurcău de la UIC se află și el pe picior de plecare din CEO, ca și sindicalistul Gheorghe Peptan de la Jilț Nord. Ileana Purcărin, fostul viceprimar de Fărcășești, intră și ea la disponibilizare ca și Ioana Iovan de la SE Turceni, până în 2012 un simplu tehnician la Prognoze şi la Direcţia Tehnică a CE Turceni ca apoi să fie propulsată de Bălășoiu ca şefă a Biroului Control Financiar de Gestiune al Sucursalei Turceni a CEO.
A.Stoica

2 COMENTARII

  1. Majoritatea juriștilor ocupă posturile fără concurs exp avocata Caliopie. La fel si la economiști si ingineri.

  2. Lili dungan sefa juristilor a dat concurs pentru ocuparea postului?normal ca nu desi e analfabeta si nu are nimic in cap are tate lunguete ca ciorapi si cur cu celulita cu kg si asta rezolva tot i ln ochii sefilor care nu vad bine desi uni care au avut o purtau ochelarii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here