Avertismentul senatorului Rujan: Guvernarea de dreapta pune umărul la îngenuncherea IMM-urilor!

1268

Parlamentarul de Gorj, Cristinel Rujan, trage un nou semnal de alarmă vizavi de modul defectuos in care actuala guvernare gestionează problema acordării granturilor pentru IMM-uri.

“Nu este suficient că pandemia pune la pământ o mulțime de afaceri în România, că mai vine și guvernarea de dreapta și pune umărul la îngenuncherea IMM-urilor. Pentru că asta înseamnă ritmul „accelerat” actual – de numai 2 contracte pe zi – în care ministerul condus de domnul Năsui semnează contractele pentru cele 13.500 de dosare admise pentru „Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru destinat IMM-urilor”. În ceea ce privește „Măsura 3 – Granturi pentru investiții” lucrurile stau la fel de rău. Peste 27.000 de mii de firme au cheltuit timp și bani degeaba pentru că întreg procesul se reia de la zero, după ce programul a fost suspendat în urma scandalului public al intervenției ministrului Năsui în sistemul informatic și al înscrierii dubioase în platformă a mii de firme cu acces la anumite informații în ultima zi (aspecte cercetate de DNA)”, transmite senatorul PSD Gorj.

Nu este primul demers al senatorului Rujan la adresa ministrului Năsui. Rujan este semnatarul moțiunii simple “O românie în agonie, cu Năsui la Economie”, depusă de 41 de senatori, care a fost respinsă însă săptămâna trecută. Au fost înregistrate, marți, la moțiune, 55 de voturi „pentru”, 72 „împotrivă” și o abținere.

“Prin urmare, iată că fiecare zi care trece cu domnul Năsui la Ministerul Economiei adâncește și mai mult criza economică și dovedește incapacitatea acestuia de a gestiona economia țării, aspecte semnalate cu îngrijorare de PSD, în repetate rânduri, și precizate pe larg în moțiunea depusă la Senat”, a completat Rujan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here