Avertismentul lui Isărescu, fără aluzie la Educaţie!

232

foto predo 2După principiul ţara arde şi baba se piaptănă, Guvernele Boc-Băsescu sau viceversa îşi bat joc de popor. Nici una, nici alta, respectând primatul Băsescului, să-l punem pe cel din Dealul Cotrocenilor înainte.

Întrucât, cu de la Zeus citire s-a dat undă verde la împrumuturile împovărătoare pentru ţară. Şi cu acceptul Uniunii Europene, ba chiar şi cu contribuţia ei financiară, de pe la FMI, Banca Mondială şi UE s-au luat cele 20 de miliarde. Ca să ce? Să fie scoase din faliment băncile străine din România, care bineînţeles că în permanenţă îşi cară din ţară profitul. De plătit, vor plăti trei-patru generaţii de români. Mai precis, cum afirma Guvernatorul BNR, vreo 70-80 de ani de-acum înainte. Când cuplul Băsescu-Boc nu va mai fi la putere, ci în mod sigur, ca noi toţi, oale şi ulcele. Iar de plătit vor achita nota de plată proştii de contribuabili. Copiii şi nepoţii fraierilor de astăzi, cu vederi, interese şi simpatii portocalii. Că banii din împrumuturi merg pe cu totul altceva decât investiţiile publice creatoare de locuri de muncă şi aducătoare de profit statului. Iar ca să iasă la vopsea pe anul 2011, bugetul încă nevotat va avea nevoie de alt împrumut. Despre care trăncăneşte guralivul din capul statului.

Una peste alta, politica economică a guvernelor din 2008 încoace nu diferă cu nimic de cea din perioada comunistă. Când miniştrii erau cum erau, aleşi pe criterii politice. Ca şi acum, când tot incompetenţii conduc ministerele. Iar politica economică a statului nu mai acţionează decât asupra lefurilor bugetarilor şi a pensiilor pe care le tot împuţinează.

Şi în loc să se ocupe de legi şi măsuri economice care să scoată ţara din rahatul în care-au băgat-o, guvernanţii şi parlamentarii o ţin tot într-o hâră. Ba pe Moţiuni de cenzură, ba pe furăciuni în Camera Deputaţilor la votarea Legii pensiilor, ori pe Legea Educaţiei. Una dintre marotele UDMR, care-şi şantajează colegii din aşa zisul arc guvernamental. Tupeista de Uniune îşi permite să dea ultimatumuri coaliţiei de guvernare. Cere sus şi tare votarea Legii Educaţiei şi lărgirea drepturilor minorităţilor, evident cea maghiară fiind fruncea. Care minoritate trebuie să aibă, musai ca de voie bună, drepturi mai mari şi mai multe decât majoritatea română. De parcă Franţa, ţară ce nu recunoaşte chiar deloc minorităţile şi nici nu le dă acestora dreptul de a studia în limba lor, n-ar fi o ţară democratică.

Şi iată cum, revenim la Constituţia cea neghioabă. Aceea care le oferă inclusiv minorităţilor naţionale – alta decât cea maghiară – dreptul la a avea un deputat. Iar grupusculul acestora votează totdeauna cu Puterea. Că de la ea suge! Şi să nu-l credem pe Crin Antonescu, liderul liberalilor, când solicită abolirea acestui drept nemeritat?

În locul unor măsuri economice şi financiar-bancare care să-l ajute şi pe amărâtul de investitor, România Băsescului ori Boc-ului, cum vreţi s-o luaţi, este pe locul doi în lume, într-un clasament al Băncii Mondiale, care în raportul Doing Business 2011 ne zice, de la obraz, că avem prea multe taxe. Cică există 113 taxe. Fiind devansaţi, în rele, doar de regimul despotic, parcă, ex-portocaliu al Ucrainei. Mă rog, la polul opus se află Suedia şi Hong Kong – ţări unde se face performanţă economică remarcabilă -, cu doar o singură taxă şi aceea plătită doar anual. Nu de câte ori i se scoală Boc-ului.

La afirmaţiile hazardate ale lui Băsescu, Boc şi FMI, un om sănătos la cap, precum Guvernatorul Mugur Isărescu le spune pe şleau. Adică, face afirmaţii stupefiante. Şi anume că şi în anul 2011 va fi la fel de dureros pentru populaţie. Iar creşterea economică trâmbiţată de cele trei trompete Băsescu-Boc-FMI nu va exista. Şansele creşterii sunt extrem de reduse tocmai din pricină că nu există investiţii publice concrete. Mugur Isărescu a acuzat Guvernul Boc că este perfid. Una spun reprezentanţii săi şi alta fac în realitate.

Exact am putea spune, la fel ca Tudor Arghezi despre regimul comunist, că una spun şi alta fumează!

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here