Avertisment pentru doi parlamentari de Gorj! – Liberalii nu au votat pentru modificarea Codului Silvic pentru că nu au creier!

299

Președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice Gorj a criticat lipsa de interes pentru Complexul Energetic Oltenia a deputatului Dan Vîlceanu, care nu s-a implicat în trecerea de comisii a modificării la Codul Silvic, dar a taxat și absența deputatului PSD, Mihai Weber, de la ședința comună a comisiei de mediu și a celei de agricultură. Potrivit lui Dan Morega, liberalii nu au votat pentru că nu au creier, pentru că dacă s-ar fi gândit la impactul pozitiv pe care îl are acest proiect, l-ar fi votat, cu siguranță.

Fostul deputat PNL, Dan Morega, nu crede în scuza parlamentarului de Gorj, care trebuie să se supună doar directivelor partidului, fără să ia în calcul și interesele cetățenilor din județul care l-a trimis în Parlament. “Dan Vîlceanu gândește cu creierul lui Ludovic Orban? Trebuie să voteze cum spune partidul sau pentru interesele județului Gorj și a cetățenilor care i-au dat voturile și l-a făcut parlamentar? Vîlceanu, în schimb, deși putea să iasă ușor din această problemă de imagine, nici nu s-a prezentat la ședința celor două comisii din Camera Deputaților, deși ar fi trebuit să fie printre primii acolo, avându-se în vedere avantajele pe care le-a avut, personal, din minerit și energie. El ar fi trebuit să susțină acest proiect în fața colegilor lui în așa fel încât acesta să treacă cu multă ușurință, avându-se în vedere că deputații PSD-ALDE îl votau. Nu era o chestiune personală, dar până la urmă pare una. Deoarece de acolo, când se va exploata, va mai beneficia și Vîlceanu cu firmele lui, societăți care au păpat și papă tot din minerit și energie. Inclusiv din activitatea unde se va exploata cărbune din fosta proprietate a Vîlcenilor”, a spus Morega, arătându-i obrazul singurului parlamentar PNL. Șeful IAIPP nu s-a declarat mulțumit nici de implicarea recentă a lui Mihai Weber la ședința de comisie, acesta nefiind prezent acolo pe motiv că nu era în țară. Morega i-a transmis lui Weber să preia legea trecută de Senat în mâinile sale, deoarece senatorii PSD-ALDE și-au făcut treaba, iar misiunea îi revine lui de aici încolo, cu atât mai mult cât a semnat ca inițiator al proiectului de lege. În ceea ce privește, legea care va debloca cele 12 excavatoare ale Complexului Energetic Oltenia, aceasta va ajunge, în cursul săptămânii în fața Comisiei Juridice din Camera Deputaților și apoi în plen, la vot.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here