Avertisment pentru angajatori din partea ITM Gorj!

554
Construction workers erect scaffolding on a building site located on the outskirts of Beijing September 23, 2009. China's growing economic influence in the developing world merits a louder voice for Beijing in the international financial system, central bank governor Zhou Xiaochuan said in comments published on Wednesday. Zhou's remarks feed into a debate about how to redistribute voting power in institutions such as the International Monetary Fund (IMF) to better reflect the fast growth of big emerging economies including China. REUTERS/David Gray (CHINA BUSINESS POLITICS CONSTRUCTION)

Având în vedere că în perioada imediat următoare sunt anunțate temperaturi caniculare, ce depăşesc +37°C sau, corelate cu condiţii de umiditate mare pot fi echivalate cu acest nivel, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj anunță angajatorii că au obligația, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, să asigure condiţii minimale pentru angajați.

Angajatorii sunt obligaţi să asigure condiții minime pentru menținerea stării de sănătate a salariaților precum: reducerea intensităţii ritmului activităţii fizice; alternarea efortului dinamic cu cel static; asigurarea ventilaţiei la locul de muncă; alternarea perioadelor de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite.

Mai mult decât atât, pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor trebuie asigurate următoarele condiţii: asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb; asigurarea echipamentului individual de protecţie, asigurarea de dușuri.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile sus-menționate vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru; eşalonarea pe două perioade a zilei de lucru: până la orele 11:00 şi după orele 17:00; întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

„Pentru verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor acționa pe teren începând cu data de 24.06.2021, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise. Nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here