„AVENUL DIN FAȚA LACULUI”, explorat de elevii Liceului Tehnologic Baia de Fier

606

Premiul I, oferit de Consiliul Județean Gorj prin Serviciul Public Salvamont, la concursul „Gorjul Turistic”, a constat în activități de drumeție montană și explorare „AVENUL DIN FAȚA LACULUI”. Alpinism, drumeții montane și explorare sunt activitățile de care s-au bucurat elevii Liceului Tehnologic din Baia de Fier, care s-au clasat pe primul loc la concursul ”Gorjul Turistic”. Acțiunea va continua și în weekendurile următoare cu inițiere în alpinism în Cheile Sohodolului de la Runcu și în cheile Galbenului de la Baia de Fier.

În data de 27 septembrie 2016, declarată Ziua Mondială a Turismului, Consiliul Județean Gorj, alături de Autoritatea Națională pentru Turism și Inspectoratul Școlar Județean, a organizat prima ediție a concursului ”Gorjul turistic”, adresat în principal elevilor de la clasele cu specializarea turism. Instituțiile publice partenere evenimentului au fost: Palatul Copiilor din Târgu Jiu, Serviciul Public Județean Salvamont Gorj, Biblioteca Județeană ” Christian Tell”, Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu”, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare ” Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. La concurs au participat 16 echipaje din cadrul a 13 unități de învățământ gorjene, fiecare echipaj fiind alcătuit din câte șase elevi din diferiți ani de studiu, alături de câte doi profesori coordonatori.

Clasamentul concursului ”Gorjul turistic”
Premiul I: Explorare ”Avenul din fața Lacului”, oferit de Consiliul Județean Gorj prin Serviciul Public Salvamont, a fost câștigat de elevii de la Liceul Tehnologic Baia de Fier. “Ținând cont de impactul atractiv al acțiunii pentru cei șase elevi și cei doi profesori coordonatori ai echipajului câștigător, salvamont (3)organizatorii au suplimentat numărul celor invitați să ia parte la activitate. Astfel, cel mai mic ”explorator” al Avenului din fața Lacului, a avut 3 ani și 8 luni”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Premiul al II-lea a fost un Weekend la ”Vila Ursu”- Tismana, oferit de Asociația de Dezvoltare și Promovarea Turismului ”Acasă la Brâncuși” și a fost câștigat de Echipajul nr. 1 de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu; Premiul al III-lea: Ghidaj la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara, asigurat de Consiliul Județean Gorj prin Muzeul ”Alexandru Ștefulescu”, a fost adjudecat de elevii Școlii Gimnaziale din Polovragi.
Pe lângă acestea, au fost acordate și premii de participare, astfel: Serviciul Public Salvamont Gorj: ”Inițiere în alpinism” pe Cheile Sohodolului și Valea Galbenului, pentru echipajele de la Colegiul Auto ”Traian Vuia” din Târgu Jiu și Colegiul Teoretic Novaci; Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu: ”Ghidaj la Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor” Târgu Jiu” pentru echipajul nr. 2 de la Liceul Tehnologic “General Constantin Şandru”- Bâlta, Runcu și Colegiul Tehnic “Ion Mincu” din Târgu Jiu; Biblioteca Județeană ”Christian Tell”: Panel ”Biblioteca Vie” pentru echipajele ce au reprezentat Școala Gimnazială nr.3 și Școala Gimnazială nr. 1 din Rovinari; salvamont (4)Școala Populară de Artă din Târgu Jiu: ”Să cunoaștem arta meșteșugurilor populare” pentru echipajele Liceului Tehnologic din Tismana și Colegiului ”Gheorghe Tătărescu” din Rovinari, dar și pentru echipajul nr.1 din cadrul Liceului Tehnologic “General Constantin Şandru”- Bâlta, Runcu și Palatul Copiilor din Târgu Jiu: ”Inițiere în arta lemnului”, câștigate de echipajul nr. 2 al Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu și echipajul Liceului Tehnologic din Turceni; Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu”: ”Inițiere în istorie și arheologie” pentru echipajul nr. 2 al Colegiului Tehnic ” Ion Mincu” din Târgu Jiu și echipajul care a reprezentat Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” din Peştişani.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here