Avea permisul suspendat pentru viteză, dar s-a urcat la volan pentru „o mică plimbare”. Șoferul BMW-ului, oprit chiar în fața sediului de poliție

1496

Un tânăr de 27 de ani, din județul Gorj, s-a ales cu o condamnare penală, după ce a fost prins de poliție conducând cu permisul suspendat. Tupeul șoferului a fost taxat de judecători cu 5 luni de închisoare, pedeapsa fiind amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Tânărul se întorcea acasă de la Craiova, când a fost oprit de poliție. În actul de sesizare s-a reținut, în fapt, că la data de 15 decembrie 2020, după ora 16.00, organele de poliție din cadrul Poliției orașului Filiași, în timp ce executau serviciul de supraveghere și control trafic rutier pe bulevardul Racoțeanu de pe raza orașului, au observat autoturismul marca BMW, care se deplasa pe sensul de mers Craiova – Strehaia, având în funcțiune proiectoarele pentru ceață.
Polițiștii l-au oprit pe șofer chiar în fața sediului de poliție, tânărul spunându-le că nu are asupra sa permisul de conducere și polița de asigurare.
După ce l-au verificat în baza de date a Poliției Române, oamenii legii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat pe o perioadă de trei luni, până pe data de 9.02.2021. Asta după ce tânărul a fost surprins de radar gonind în Craiova cu peste 100 de km/h.
Gorjeanul nu are antecedente penale și a recunoscut fapta, alegându-se cu o pedeapsă ușoară pentru conducere fără permis. Pe 7 octombrie, Judecătoria Filiași l-a condamnat la 5 luni de închisoare, pedeapsa fiind amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani.
În această perioadă, tânărul este obligat să se prezinte la Serviciul de Probațiune Gorj la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa și să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile.
Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here