Avansări în grad la Poliţie şi Pompieri

320

Luna decembrie a adus avansări în grad şi în rândul poliţiştilor şi pompierilor gorjeni. Peste 100 de agenţi de poliţie şi subofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al judeţului Gorj, precum şi 26 de ofiţeri, au fost înaintaţi în grad cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Augustin Malacu, cu ocazia Zilei Naţionale a României au fost avansate în gradul profesional următor 53 de cadre din cadrul inspectoratului, trei ofiţeri şi 50 de subofiţeri. Şi poliţiştii au avut motiv de sărbătoare de 1 decembrie. Conform informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Cătălin Buşe, cu prilejul Zilei Naţionale a României au fost avansaţi în grad, înainte de termen, 56 de agenţi de poliţie şi 23 de ofiţeri. De asemenea, alţi 12 agenţi de poliţie au fost avansaţi în grad la termen. În conformitate cu legislația specifică, polițiștii pot fi avansați în gradul profesional următor cu ocazia zilei Armei din care fac parte, precum și a Zilei Naționale a României – 1 Decembrie, iar pentru merite excepționale în tot cursul anului.
De asemenea, cadrele militare pot fi înaintate în gradul militar următor, respectând reglementările specifice, înainte de termen, anual, de ziua Armei și la data de 1 decembrie. Anul acesta, de Ziua Națională a României au fost înaintați în grad 3.794 de ofițeri și 15.637 de maiștri militari, agenți de poliție și subofițeri.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here