Avansări în grad de Ziua Poliţiei Române

699

Ziua Poliţiei Române a fost marcată cum se cuvine, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. Cu această ocazie, s-au făcut avansări în gradul profesional următor pentru zeci de poliţişti gorjeni. Prezenţi la festivitate au fost şi prefectul Alin Văcaru şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj – Ion Călinoiu, aceştia transmiţându-le oamenilor legii felicitări pentru activitatea desfăşurată.

Picture012Zeci de poliţişti din cadrul IPJ Gorj au avut un motiv în plus de bucurie, pe 25 martie, la aniversarea celor 192 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române Moderne. Au fost avansaţi, în cursul acestei zile, înaintea îndeplinirii stagiului minim la gradul profesional următor cinci ofiţeri şi trei agenţi, iar la termen au fost avansaţi 18 ofiţeri şi 64 de agenţi.
Picture023“Pentru rezultatele deosebite în activitatea desfăşurată, cinci ofiţeri au fost avansaţi înainte de termen, după cum urmează: în gradul de comisar şef de poliţie – domnul Savu Vasile Viorel, în gradul de comisar şef de poliţie – comisarul de poliţie Udroiu Nicolae Gabriel, în gradul de comisar de poliţie – Lăzăroiu Alin Constantin, în gradul de subcomisar de poliţie – inspectorul principal Păunescu Emilian şi în gradul de inspector principal de poliţie – Talabă Claudiu Constantin”, a precizat comisarul şef de poliţie Viorel Salvador Caragea, şeful IPJ Gorj.
Au fost înmânate, de asemenea, diplome şi cupe poliţiştilor care au câştigat diverse competiţii sportive organizate la nivelul Poliţiei Gorjene.

Picture004Mesaje, la ceas aniversar
Autorităţile publice ale judeţului Gorj au fost prezente, marţi, la sediul IPJ, pentru a participa la şedinţa festivă organizată cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Cu acest prilej, prefectul judeţului le-a transmis felicitări poliţiştilor gorjeni. “Ştim cu toţii că Poliţia este una dintre instituţiile fundamentale ale oricărei societăţi; reprezintă ordinea şi legalitatea, iar cetăţenii trebuie să vadă în ea un sprijin, garantul unui climat de ordine şi siguranţă. Cred cu tărie că în România şi, implicit, în judeţul Gorj, poliţiştii au reuşit să câştige încrederea şi respectul cetăţenilor, au cooperat cu aceştia în rezolvarea problemelor şi le-au dovedit în nenumărate rânduri că şi-au făcut cu cinste datoria supremă, aceea de a apăra ţara şi legea. Picture030Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, Instituţia Prefectului transmite felicitări Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj, conducerii şi, deopotrivă, tuturor cadrelor”, a declarat prefectul Alin Văcaru.
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, le-a mulţumit poliţiştilor pentru întreaga activitate, transmiţându-le şi urările ce se cuvin într-un moment aniversar.
“Societatea, în ansamblul ei, este strâns legată de activitatea profesioniştilor ce lucrează în corpul poliţienesc. Pentru toate lucrurile pe care le faceţi şi le-aţi făcut, eu vă doresc să aveţi parte de zile frumoase în activitatea pe care o desfăşuraţi, să fiţi în continuare aceia care garantaţi siguranţa de zi cu zi a cetăţeanului şi satisfacţiile personale să vă aducă bucurii şi sănătate, alături de cei dragi. La mulţi ani, poliţişti gorjeni”, a menţionat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Picture038Şeful IPJ Gorj, comisarul şef de poliţie Viorel Salvador Caragea a subliniat că îşi arată întreaga sa consideraţie poliţiştilor, “pentru îndeplinirea celei mai nobile misiuni în stat – apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului, asigurarea liniştii şi ordinii în societate. Efortul consecvent depus la combaterea elementelor criminale, faptele bune, grija faţă de oameni, curajul şi profesionismul, responsabilitatea cu care tratează rigorile meseriei de poliţist şi sacrificiile pe care deseori sunt nevoiţi să le facă constituie latura frumoasă a serviciului realizat în interesul cetăţenilor.
Picture081Pe parcursul acestor ani, împreună şi fiecare în parte, am demonstrat că suntem conştienţi de obligaţiunile şi responsabilităţile pe care le îndeplinim: permanent am fost implicaţi în evenimentele şi acţiunile importante, asumându-ne toate riscurile. Este onorant pentru noi, ca purtători ai uniformei de poliţist să beneficiem de încrederea cetăţenilor judeţului şi îi asigurăm de devotamentul, onestitatea şi sârguinţa noastră în îndeplinirea misiunilor ce ne sunt încredinţate”.

Picture068Ziua Porţilor Deschise la IPJ Gorj
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a organizat şi în acest an Ziua Porţilor Deschise, acţiune savurată din plin de elevii şi preşcolarii din municipiul nostru. Ei au avut posibilitatea de a admira tehnica şi autospecialele din dotarea poliţiştilor. Cel mai aşteptat moment a fost exerciţiul demonstrativ cu câinii de urmă şi de însoţire.
An de an, pe 25 martie, IPJ Gorj organizează Ziua Porţilor Deschise, ocazie cu care cetăţenii, dar mai ales copiii, sunt aşteptaţi în curtea Inspectoratului pentru a admira tehnica din dotarea poliţiştilor. Povestea s-a repetat şi în acest an, elevii şi preşcolarii care au participat la eveniment fiind de-a dreptul captivaţi de autospecialele Poliţiei şi nu numai. Picture094“Ca în fiecare an, la data de 25 martie se sărbătoreşte Ziua Poliţiei Române. Astfel, în cursul acestei zile am marcat această aniversare prin deschiderea porţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Am primit câteva zeci de copii ai şcolilor din municipiu şi poliţiştii din cadrul serviciilor Rutier, Criminalistic şi Serviciului de Acţiuni Speciale au prezentat tehnica din dotare şi autospecialele din dotare”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Mulţi dintre micuţii care au participat la Ziua Porţilor Deschise au declarat că doresc să devină poliţişti. Elevii au avut şansa să vadă şi interiorul IPJ-ului, însă, de departe, cel mai captivant moment a fost exerciţiul demonstrativ cu câinii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.
Minodora Sucea

Picture135

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here