Avalanşă de solicitări la Serviciul de Paşapoarte Gorj

245

Salariaţii Serviciului Judeţean de Paşapoarte au fost asaltaţi încă din luna iunie cu mii de cereri de eliberare a acestor acte, fie ele electronice, sau temporare. Majoritatea au venit din partea părinţilor pentru vacanţele minorilor sau a românilor care lucrează în străinătate şi au venit să şi le înnoiască.

Creşterea solicitărilor de paşapoarte a gorjenilor se datorează în mare parte unor cetăţeni care le solicită pe cele temporare pentru a face deplasări de vacanţă în străinătate (în special copiii care îşi vizitează părinţii sau rudele) pe perioada acestei veri, ori a unor persoane ce lucrează în afara ţării şi se întorc pentru a-şi reînnoi paşapoartele. Potrivit lui Valeriu Surupăceanu, şeful Serviciului Paşapoarte Gorj, în prima zi a acestei luni, respectiv 1 august, numărul cererilor pentru eliberarea paşapoartelor a fost de 112, din care 37 au fost pentru cele temporare şi 75 pentru cele electronice. “Avem o creştere semnificativă a solicitărilor pe perioada de vară. Spre exemplu, în iunie am înregistrat 1.279 de cereri, iar în iulie numărul acestora a fost de 1.754, rezultând o creştere a solicitărilor cu 27 de procente. Referitor la luna august, pot spune că în prima zi a lunii curente am primit 112 cereri. În lunile de vară, avem circa 90 de solicitări pe zi, iar în extra-sezon de concedii, numărul solicitărilor se situează la 40-50. Oricum, per general, anul acesta înregistrăm creşteri ale solicitărilor de eliberare a paşapoartelor, spre deosebire de anul trecut”, a declarat şeful Serviciului Paşapoarte Gorj.
Programul de primiri şi eliberări paşapoarte este de luni până vineri între orele 08.30 – 16.30, cu excepţie miercurea, când orarul se prelungeşte până la 18.30. Conform conducerii Serviciului de Paşapoarte, taxele percepute sunt următoarele: pentru paşapoartele temporare costurile sunt de 219 lei, iar pentru cele electronice la minorii sub 12 ani sunt de 258 lei şi de 283 la cei peste 12 ani.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here