Avalanşă de felicitări pentru Constantina Diţă

350

La aniversarea a 45 de ani, Constantina Diţă, gorjeanca născută la Turburea, în prezent stabilită în Statele Unite ale Americii, a primit sute de felicitări. Născută pe 23 ianuarie 1970, aceasta a devenit cunoscută în întreaga lume când, în 2008, la Olimpiada de Vară de la Beijing, a câştigat medalia de aur la proba de maraton, făcând astfel cinste ţării şi judeţului nostru.
Vineri, 23 ianuarie, Constantina Diţă a primit pe pagina sa de Facebook sute de buchete de flori virtuale şi felicitări din partea prietenilor, cunoştinţelor ori a celor care o cunosc şi îi ştiu performanţele. Printre cuvintele scrise pe pagina sa de socializare enumerăm: “Multă sănătate, prosperitate şi abundenţă!”, “Dragă Constantina, noi toţi românii suntem mândri de tine! La mulţi ani!”, “Îţi doresc o aniversare foarte frumoasă, prinţesa mea olimpică! De acasă, din România, îţi dăruiesc o îmbrăţişare şi un gând bun! La mulţi ani!”, “La mulţi ani cu multă sănătate şi linişte! Vă mulţumesc! Sunteţi inspiraţia mea de fiecare dată când alerg”.
Şi Ilie Roşu, maratonist de profesie cu sute de curse alergate în toată lumea, a scris pe pagina de Facebbok a atletei: “La mulţi ani, Constantina Diţă! Municipiul Târgu-Jiu ne va aştepta din nou la Maratonul Recunoştinţei, care va avea loc probabil în data de 16.08.2015, marcând 7 ani de la câştigarea titlului olimpic din proba de maraton, pe care l-aţi obţinut la Jocurile Olimpice de la Beijing”.
Anul trecut, la Târgu-Jiu, a avut loc cea de-a patra ediţie a Maratonului Recunoştinţei, ediţie organizată în cinstea Constantinei Diţă la fix 6 ani de când aceasta cucerea aurul de la Beijing. Aceasta şi-a anunţat în toamna lui 2014 retragerea din carieră.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here