Autoturismul Transloc trebuie dat în consemn la Poliție! A fost noaptea la o nuntă și s-a ascuns printre frații săi de la Smart!

2911

Un autoturism al societății de transport public din Târgu-Jiu, Transloc SA, era parcat, sâmbătă, pe la miezul nopții, în parcarea unui cunoscut complex de restaurante. Cel mai probabil, autoturismul venise la o chermeză și voia să nu fie remarcat, așa că s-a infiltrat între frații săi de la Smart, din flota auto pentru delivery, numai că numărul de înmatriculare, GJ.01.TRL, l-a trădat.

În ultimele zile, spațiul public local s-a inflamat, în urma declarațiilor unor așa-ziși politicieni care au ,,descoperit” că firma Consiliului Local Târgu-Jiu, Transloc SA, e pe punctul de a achiziționa autoturisme pentru cei din conducere. În realitate, autoturismele au fost cumpărate cu mult timp înainte. Și de aici începe povestea… Potrivit declarațiilor directorului general al Transloc SA, Mihai Paraschiv, ,,anul trecut a fost casat un autoturism vechi de 25 de ani și s-a cumpărat un autoturism electric, iar în acest an, la început s-a casat un alt autoturism de 22 de ani vechime și s-a luat un alt autoturism electric, pentru activitatea compartimentelor din cadrul Transloc SA”. Conform ,,Programului de investiții, dotări și sursele de finanțare” al Transloc SA, societatea a avut alocați, pentru anul trecut, 67.000 de lei pentru achiziția de autoturisme și a cheltuit…110.130 de lei.
În acest an, potrivit aceluiași ,,Program”, anexă la Bugetul de venituri și cheltuieli, societatea nu are bani alocați pentru achiziția de autoturisme. Deci, autoturismul cumpărat în acest an, despre care vorbește directorul Paraschiv, s-a achiziționat înainte de aprobarea BVC, prin Hotărârea Consiliului Local Târgu-Jiu nr.313 din 28 iunie. Și tot directorul Mihai Paraschiv afirma la un post local de televiziune că, ,,Dacă facem o analiză la cel de anul trecut și vedem că are în jur de 12.000 de km acum, putem să analizăm și economia de combustibil, poluarea care nu s-a mai făcut în cadrul municipiului și nu este vorba de confortul personal al conducerii pentru că, cel puțin în cazul meu, pot să merg cu mașina personală și nu afectez bugetul societății”. Având în vedere că sâmbătă noaptea autoturismul Smart, cu numărul de înmatriculare GJ.01.TRL, era la o nuntă la unul din restaurantele de pe Digul Jiului, ,,pitit” între Smart-urile firmei care deține localurile, cu siguranță că directorul Transloc SA, Mihai Paraschiv, va declanșa o anchetă la nivelul societății și va face publice concluziile acesteia.
Altfel, suspectăm că Smart-ul Transloc SA merge singur pe străzi și trebuie dat în consemn la Poliție și, preventiv, să-i pună fiola din când în când.

Bugetul Transloc, suplimentat artificial
În luna mai a acestui an, Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat transmiterea cu titlu gratuit a șase autoturisme, adică patru Dacia Logan, un Cielo și un Volkswagen Passat, către Transloc SA, dar și încheierea unui contract de prestări servicii, între municipalitate și societatea de transport public, până la finele acestui an, pentru suma maximă de 350.000 de lei. Cu alte cuvinte, Transloc trebuie să asigure serviciile de transport necesare desfășurării activității curente a structurilor din cadrul aparatului propriu de specialitate al primarului cu zece autoturisme.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here