Autorizaţie pentru construirea unei microhidrocentrale la Tismana

145

O firmă italiană va investi 3,5 milioane de euro pentru construirea unei microhidrocentrale în localitatea Tismana. Pentru ca proiectul să poată fi realizabil, investitorul italian face eforturi pentru a obţine o ultimă autorizaţie de la Apele Române Craiova. Primăria Tismana va primi 6 % din profitul înregistrat în cazul în care această investiţie se va concretiza.

În urmă cu doi ani, Consiliul Local şi Primăria Tismana au semnat un parteneriat cu o firmă din Bacău, Hidro Clear, societate ce este în asociaţie cu un consorţiu italian care doreşte construirea unei microhidrocentrale cu o capacitate de 3,46 MW la Tismana. În acest proiect a intrat, pentru cercetare, şi Facultatea de Hidrotehnică din Bucureşti, pentru că va fi utilizată o turbină Kaplan. “Am vorbit cu patronul italian care a venit cu un inginer specialist în domeniul hidroelectric şi cu reprezentantul firmei partenere din România. Italianul a promis că va continua demersurile, va face toate eforturile pentru a obţine o ultimă autorizaţie de la Apele Române pentru a începe derularea investiţiei. Primăria va primi 6% din profitul înregistrat”, a precizat Marian Slivilescu, primarul localităţii Tismana.

Hidroelectrica creează probleme
De asemenea, edilul Marian Slivilescu a precizat cu ceva timp în urmă că administraţia locală a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru ca lucrurile să decurgă bine, au concesionat 3000 de mp pe malul stâng al râului Tismana. Au dat toate documentele ce au ţinut de primărie, dar de doi ani nu se face nimic din cauza unui aviz pe care nu-l dau cei de la Apele Române. Edilul a vorbit şi cu profesorul de la facultatea din Bucureşti şi spune că nu au primit un răspuns clar, pentru a putea face ceva. Tot atunci Slivilescu susţinea că problemele vin de la Hidroelectrica.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here