Autorităţile locale, pregătite pentru alegerile parlamentare

138

Cu doar o lună înainte de alegerile parlamentare, autorităţile locale sunt în linie dreaptă cu pregătirile pentru scrutinul electoral. Au fost stabilite activităţile premergătoare alegerilor, dar şi restul detaliilor necesare acestui proces. La nivelul municipiului nostru vor funcţiona 55 de secţii de votare. Spectacolele electorale se pot desfăşura în trei locaţii, iar pentru lipirea afişelor sunt puse la dispoziţie 90 de panouri montate în 18 locaţii.

Ca de fiecare dată, autorităţile locale se preocupă serios de organizarea alegerilor. Pentru parlamentarele din 9 decembrie au fost deja stabilite toate coordonatele. Elena Ungureanu, secretarul Primăriei Târgu-Jiu a spus că „prin dispoziţia nr. 2149/ 27.09.2012, primarul municipiului Târgu-Jiu a aprobat programul acţiunilor ce se vor derula în perioada premergătoare alegerilor. Programul acesta este numai pentru salariaţii Primăriei şi cuprinde numai activităţile pe care le desfăşoară ei în această perioadă. Prin dispoziţia nr. 2152 din 1 octombrie s-a făcut delimitarea colegiilor de votare din municipiul Târgu-Jiu. Pe colegiul 5 la Camera Deputaţilor avem 18 secţii de votare, pe Colegiul 6 la Senat avem 37 secţii, pe Colegiul 1 – 36, la Colegiul 2 sunt 19”. De asemenea, tot în contextul pregătirii alegerilor, în data de 15 octombrie s-au înaintat cererile care s-au depus de către absolvenţii de studii juridice, de cei cu alte studii superioare şi studii medii pentru numirea ca preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare. „La data de 23 octombrie am primit de la Biroul Judeţean de Administrare a bazelor de date listele electorale permanente; în acestea sunt înscrise la acea dată 81.374 alegători; a doua zi, un exemplar din listă a fost înaintat judecătoriei Târgu-Jiu”, a precizat secretarul Primăriei Târgu-Jiu. Tot în această perioadă s-a emis şi dispoziţia privind repartizarea salariaţilor Primăriei municipiului Târgu-Jiu pe secţii de votare. Salariaţii repartizaţi vor desfăşura, în perioada premergătoare alegerilor, toate activităţile ce ţin de amenajarea secţiei de vot. S-a format, de asemenea, şi o comisie tehnică, ce va verifica modul de realizare a acestor activităţi.

90 de panouri pentru afişele electorale
Candidaţii au la dispoziţie suficient de mult spaţiu pentru a-şi expune afişele electorale. Mai mult decât atât, autorităţile au stabilit şi locaţiile unde se pot organiza spectacole, în perioada campaniei „Prin dispoziţia din 1 noiembrie s-au stabilit locurile de afişaj; se vor monta 90 de panouri în 18 locaţii. Pe data de 2.11.2012 a fost emisă dispoziţia privind desfăşurarea spectacolelor electorale, fiind stabilite trei locaţii: Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul de Vară şi Insula de pe Jiu”, confirmă Elena Ungureanu, secretarul Primăriei Târgu-Jiu. Potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Târgu-Jiu, pe 9 noiembrie se va îngheţa baza de date în sensul că de la această dată cei care sunt decedaţi, condamnaţi cu interzicerea drepturilor electorale vor fi radiaţi din liste manual de către salariaţii Primăriei Târgu-Jiu. Pe 2 decembrie se comunică primăriilor componenţa secţiilor de votare, pentru înaintarea buletinelor de vot, care vor fi distribuite în data de 7 decembrie. Scrutinul se va desfăşura pe data de 9 decembrie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here