Autorităţile locale din Târgu-Jiu, pregătite de iarnă

94

utilaje1În aşteptarea sezonului rece, autorităţile locale din municipiul Târgu-Jiu şi-au luat toate măsurile necesare pentru a nu fi luat prin surprindere de iarnă. În acest sens, s-a făcut stocul de materiale, s-au pregătit utilajele de deszăpezire şi s-au împărţit sarcini tuturor unităţilor din subordinea Primăriei.

Directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu spune că nu sunt probleme în privinţa pregătirilor pentru sezonul rece, astfel încât traficul rutier, dar şi cel pietonal să se desfăşoare în condiţii bune pe parcursul iernii. „În ceea ce priveşte pregătirea pentru iarnă, dacă discutăm la modul general, în Târgu-Jiu încă se lucrează foarte mult la pregătirea străzilor, pentru că sunt destule străzi care prin programe de finanţare sunt supuse unui adevărat şantier, unele sunt trecute în partea de refacere a părţii carosabile – acolo unde discutăm despre alimentare cu apă, canalizare menajeră, pluvială, în decurs de o lună de zile toate aceste străzi vor fi refăcute astfel încât în perioada rece să putem face deszăpezirea aşa cum suntem obişnuiţi, 24 din 24 de ore”, a explicat Marius Ionescu, director tehnic în cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Strategii puse la punct

Pentru întreg teritoriul municipiului Târgu-Jiu au fost gândite măsuri şi strategii ce urmează a fi puse în practică pentru a fi evitate eventuale probleme specifice iernii. Astfel, „pot să spun că acele străzi care sunt vechi şi care abia în primăvară vor intra în partea de modernizare prin celelalte programe – exemplu ar fi Mărgăritarului, Ana Ipătescu, Bârseşti, Polata, Ursaţi – sunt întreţinute ca şi până acum cu acele frezări locale, cu acele plombări locale, astfel încât să putem să depăşim sezonul rece în condiţii de trafic de iarnă. În primăvară ele deja au finanţare, au contracte, au constructori şi vor intra în reabilitare. Primăria este pregătită prin programul de deszăpezire, ca şi în anii trecuţi, cu stocul de materiale necesar privind partea de material antiderapant, utilajele pe care le-am văzut cu toţii în anii trecuţi, acele utilaje specializate, autogreder, tractoare, maşini pentru încărcat zăpada dacă aceasta va fi în cantităţi destul de mari; muncitorii din Edilitara creează comandamentul de iarnă, unde 24 din 24 de ore, se trece, dacă este necesar, la deszăpezire şi crearea condiţiilor de trafic. Nu sunt omise, de asemenea, căile de acces către instituţii, către unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar, căile de acces către societăţile cum sunt cele producătoare de alimente”, a menţionat Marius Ionescu, director tehnic în cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu a mai precizat că fiecare serviciu şi unitate din subordinea instituţiei ştie ce are de făcut în întâmpinarea iernii şi consideră că nu vor apărea probleme.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here