Autorităţile locale, cu ochii pe unităţile de învăţământ

174

Picture 035Reprezentanţii Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au asigurat tot ce este necesar în sălile de clasă din şcolile şi grădiniţele de pe raza municipiului nostru. S-a achiziţionat mobilier special pentru cei 700 de micuţi care vor începe clasa 0 în toamnă. În plus, autorităţile locale anunţă că vor fi construite în Târgu-Jiu încă două săli de sport, dar şi două grădiniţe noi.

La nivelul municipiului nostru sunt şcolarizaţi 24.000 de elevi şi preşcolari. Pentru ca ei să beneficieze de cele mai bune condiţii în sălile de clasă, autorităţile locale s-au pregătit din timp. „Avem 24.000 de copii la şcoli şi grădiniţe. Asigurăm tot ce este necesar. În ce priveşte mobilierul pentru copiii care vin la clasa 0 avem mobilier nou; sunt 700 de copii şi un buget de 200 ron pe copil la clasa pregătitoare”, confirmă Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

46 de unităţi video pentru BAC
Înainte de începerea examenului de Bacalaureat, în unităţile de învăţământ au fost montate camere video. „S-a făcut dotarea cu 46 de unităţi video pentru BAC şi se montează sisteme de supraveghere video şi la alte unităţi.
La Şcoala Drăgoieni, Şcoala Preajba, Şcoala Ursaţi, Şcoala numărul 5, Şcoala Generală Bârseşti, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” şi Colegiul Auto „Traian Vuia” se face această dotare pe un proiect de finanţare european”, menţionează directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
De dotări au avut parte şi cabinetele medicale. În cazul lor, însă, rămâne nerezolvată problema personalului medical, angajările în sistem fiind încă blocate. „Am dotat si cabinetele medicale şcolare cu tot ce a fost necesar, le-am renovat, dar avem un deficit de cadre medicale şi nu putem angaja pentru că nu ne dă voie legea”, afirmă Constantin Fârţă, directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu.

Alte investiţii în învăţământ
Pentru că pe perioada vacanţei de vară se derulează lucrările de igienizare în toate unităţile de învăţământ, autorităţile locale au asigurat la toate şcolile de pe raza municipiului nostru toate substanţele de curăţenie necesare.
În plus, sunt în plan alte investiţii, între care construirea unor săli de sport dar şi a două grădiniţe. „Se mai construiesc două săli de sport şi se extind unele grădiniţe. De asemenea, se fac alte două grădiniţe noi, în Debarcader şi în zona Narciselor”, precizează directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.
Anul şcolar 2012-2013 va începe fără probleme în toate şcolile şi grădiniţele de pe raza municipiului Târgu-Jiu, autorităţile locale dând asigurări că până în septembrie vor fi realizate toate proiectele referitoare la reabilitarea şi igienizarea unităţilor de învăţământ târgujiene.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here