Autorităţile gorjene, în alertă din cauza zăpezii

160

Şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă convocată, miercuri, de către prefectul de Gorj Claudiu Teodorescu a avut ca scop punerea la punct a ultimelor detalii în ceea ce priveşte ninsoarea din următoarele zile. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Serviciul de Ambulanţă, angajaţii de la Drumurile Naționale, au fost puşi în temă asupra fenomenelor meteorologice ce se abat asupra judeţului.

Dat fiind faptul că pentru data de 17 şi 18 ianuarie au fost prognozate ninsori, autorităţile au fost puse în alertă, să ia din timp toate măsurile care se impun, pentru a preîntâmpina apariţia unor situaţii deosebite.
„Din informaţiile pe care le avem de pe data de 17 şi la nivelul judeţului Gorj avem posibilitatea să avem din nou zăpadă, trebuie să fim pregătiţi şi nu avea rost să ne întâlnim pe data de 17 sau pe 18. În acest mod avem la dispoziţie cel puţin 48 de ore, timp, în care sunt ferm convins că atât noi cât şi colegii noştri suntem pregătiţi pentru o nouă zăpadă la nivelul judeţului şi să sperăm că va fi totul în regulă”, a precizat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj.

Utilaje, pregătite
Comandamentul Judeţean de Iarnă a elaborat procedura de intervenţie pentru zilele următoare. Ele se referă la personalul medical de la unităţile de primire urgenţă sau la asigurarea combustibilului, a maşinilor de dezăpezire şi mobilizarea oamenilor legii care trebuie să supravegheze îndeaproape traficul. Să existe o autospecială care să intervină şi prin nămeţi pentru a ajunge la cazurile de urgenţă, iar timpul de reacţie să nu depăşească 40 de minute. “Dacă Doamne fereşte mai apar probleme să avem o ambulanţă 4x 4 pregătită la Novaci. De asemenea colegii de la ISU vă rog să fiţi foarte atenţi să aveţi pregătite utilajele la Rânca şi în special la Novaci, să nu neglijăm şi celelalte puncte importante Turceni, Motru, Rovinari”, a mai adăugat Teodorescu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here