Autorităţile fac ultimele pregătiri la Târgu-Jiu pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale

339

La sediul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au avut loc, în această perioadă, o serie de întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor de control, care pun pe tapet organizarea ca la carte a Sărbătorilor Pascale. Vizate sunt comercializarea produselor din carne şi alte preparate tradiţionale, a dulciurilor, fluidizarea traficului din zonele intens circulate, precum şi derularea activităţilor din spaţiul de sacrificare a mieilor din zona Litovoi, dar şi pregătirea cimitirelor pentru noaptea de Înviere.

Zonele intens circulate, piaţa unde se sacrifică miei în aceste zile premergătoare Paştelui sunt în prezent în atenţia tuturor autorităţilor de control de la nivelul judeţului. Conducerea Primăriei Târgu-Jiu oferă garanția cetăţenilor că va fi asigurată paza şi ordinea publică la toate lăcaşurile de cult din oraş, dar şi în apropierea pieţelor şi a supermarketurilor, precum şi a cimitirelor din municipiu.
“Şi Primăria Târgu-Jiu a avut grijă ca în cursul zilei de ieri (n.r. marţi) să aibă o întâlnire cu toate instituţiile din municipiu pentru ca programul de sărbători să fie foarte bine gestionat şi urmărit de fiecare instituţie în parte. Am purtat discuţii atât cu instituţiile de ordine publică precum ISU, Jandarmerie, Poliţie Locală, Rutieră şi Municipală, cât şi cu cele care se ocupă de siguranţa alimentelor şi cea veterinară pentru că în această perioadă se întâmplă lucruri importante în segmentele enumerate. Am discutat şi cu furnizorii de utilităţi pentru că ne dorim să nu avem nicio problemă în perioada de sărbători pascale şi aici mă refer la alimentare cu energie electrică, cu gaze, apă, canalizare şi tot ce presupune utilitate publică. Sunt câteva instituţii foarte solicitate în aceste zile şi aici mă refer la Polaris care trebuie să facă neapărat curăţenie foarte serios în fiecare zi de Paşte, şi Edilitara care trebuie să menţină permanent curăţenia şi să asigure ordinea în întreg municipiul. În ceea ce priveşte lăcaşurile de cult, avem mare grijă ca peste tot să fie asigurată curăţenia, ordinea, în mod special în noaptea de sâmbătă spre duminică, să fie asigurat iluminatul public şi am rugat toţi colegii să facă deplasări la biserica sau cimitirul pe care îl are în responsabilitate să poarte discuţii cu preoţii pentru a-i sprijini în activitatea de dinainte de Sărbătorile Pascale. Prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, asigurăm în zilele de Paşti, asigurăm o masă specifică sărbătorii şi cele necesare pentru ca şi la Cantina de Ajutor Social, şi la Casa Iris, să poată fi sărbătorite aceste zile aşa cum se cuvine. (…) Şi Cimitirul Municipal şi celelalte cimitire au fost şi vor fi pregătite în continuare pentru serile care urmează. Ştim că sunt în fiecare seară pregătite mai multe evenimente. Cimitirul Municipal este mai important pentru că suprafaţa pe care o are este una destul de mare şi atunci activitatea trebuie să fie atent monitorizată şi foarte bine organizată. Poliţia Locală, Municipală şi Rutieră vor face tot posibilul pentru ca în zona Cimitirului Municipal să fie asigurat traficul auto şi cel pietonal fără să apară nici un risc”, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului Târgu-Jiu.

Program special pentru transportul în comun
Tot pentru zilele de Paşte, şi operatorul care asigură transportul în comun pe raza municipiului Târgu-Jiu şi-a stabilit un orar special de călătorie. Astfel, pe 15 aprilie, pe toate traseele Transloc SA programul va fi unul de duminică. De asemenea, în prima şi a doua zi de Paşte, mijloacele de transport ale Transloc vor circula doar pe traseul 9 Mai – Artego între orele 06.30-23.00, respectiv 05.30-24.00 pentru data de 17 aprilie, la o frecvenţă de 24 de minute. Totodată, în zilele de 16 şi 17 aprilie, nici un mijloc de transport al societăţii nu va efectua curse pe traseele: 9 Mai-Bârseşti, 9 Mai – Preajba Drăgoieni, 9 Mai- Iezureni, 9 Mai-Ursaţi, Romaneşti-Artego-Preajba şi Dedeman – ANL.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here