Autorităţile din municipiu nu au fost luate prin surprindere de prima zăpadă

211

Municipiul Târgu-Jiu a fost acoperit de prima zăpadă din această iarnă. Temperaturile foarte scăzute din termometre prevesteau apariţia primilor fulgi de zăpadă, ceea ce s-a şi întâmplat. Drept urmare municipalitatea a pus în funcţiune, toate utilajele din dotare pentru deszăpezire, fiind angrenaţi în aceste acţiuni peste 200 de angajaţi ai Societăţii Edilitara şi 70 de la Comandamentul de Iarnă.

Odată cu apariţia primilor fulgi de nea, Primăria Târgu-Jiu a pus la dispoziţie mai multe utilaje de intervenţie pentru a elimina de pe carosabil zăpada de câţiva centimetri. “Avem deja 200 de angajaţi de la Edilitară plus 70 de la Comandamentul de Iarnă care lucrează încă de la primele ore ale dimineţii, încă de când au început să cadă primii fulgi. Se lucrează atât pe străzi cât şi pe trotuare prin parcuri şi prin pieţe. Avem ca utilaje 5 multifuncţionale, 2 cu lamă, 2 care împrăştie material antiderapant şi nisip, 2 autogredere, 3 ATV-uri şi un plug. Există şi cantităţile necesare de material antiderapant, atât nisip cu sare cât şi clorură cu calciu. Suntem pregătiţi noi sperăm să avem sărbători frumoase din toate punctele de vedere”, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Cozi la vulcanizări şi service-uri auto
Patronii de vulcanizări şi service-uri auto din municipiu au avut un motiv de bucurie, datorită zăpezii şoferii sunt obligaţi să îşi echipeze anvelopele pentru iarnă iar din acest motiv la vulcanizări s-au făcut cozi interminabile. De asemenea, taximetriştii au fost foarte activi din aceiaşi motiv. Îngreunate de zăpada de pe carosabil, troleibuzele au circulat cu viteză redusă creând astfel neplăceri unora dintre călătorii care se grăbeau să ajungă la serviciu. Poliţiştii de la rutieră au un mesaj de transmis şoferilor, acela de a circula prudent, cu viteza redusă, şi de a avea cauciucurile de iarnă pe maşini şi lanţurile în portbagaj, pentru evitarea unor situaţii de accident sau de a fi amendaţi.

Prima zăpadă, motiv de bucurie pentru copii
Moş Nicolae vine odată cu prima zăpadă. Copiii se vor bucura pe lângă dulciuri, fructe sau ce îşi va permite moşul să le aducă şi de zăpadă. Astfel la primele ore ale dimineţii, copiii au avut oportunitatea de a face primii bulgări de zăpadă.
Andrada Bărăitaru

Primul ministru, mulţumit de măsurile luate în municipiu
Premierul Victor Ponta a declarat ieri la Târgu-Jiu că este mulţumit de măsurile luate de autorităţi în zonele afectate de căderile de zăpadă din ultimele ore. “Am urmărit exact situaţia şi ceea ce se întâmplă şi modul în care se desfăşoară activităţile fără a mai fi neapărat direct de la Palatul Victoria coordonate de primul ministru. Sunt mulţumit în acest moment, dar voi rămâne alături de cei doi miniştri, de Interne şi al Administraţiei, de ministrul Transporturilor, de toţi ceilalţi, foarte atent, chiar dacă sunt ultimele zile de campanie electorală, deoarece este important ca de data aceasta să demonstrăm că autorităţile pot fi pregătite şi că măsurile luate din timp de fapt ne uşurează munca în momentul apariţiei intemperiilor”, a precizat primul ministru. Şeful Executivului a menţionat că cele mai afectate judeţe sunt Gorjul şi Mehedinţiul, pentru care a fost emis cod galben de ninsori, însă măsurile au fost luate la timp şi au fost evitate situaţiile neplăcute. “Printr-o întâmplare mai mult sau mai puţin fericită, cele mai afectate în acest moment judeţe sunt Gorjul şi Mehedinţiul. Mă aflu aici, am văzut în mod direct măsurile luate de către autorităţi, şi cel puţin în Târgu-Jiu, dar vă asigurăm şi referitor la restul judeţului şi la Mehedinţi că aceste măsuri luate din timp şi autoritatea şi hotărârea necesară ne fac să fim pregătiţi şi să avem rezultate foarte bune”, a spus premierul.
A.S.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here