Autorităţile de la Târgu-Jiu, pregătite de Sărbătorile Pascale

344

La sediul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au avut loc în această perioadă, o serie de întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor de control, care pun pe tapet organizarea ca la carte a Sărbătorilor Pascale. Vizate sunt comercializarea produselor din carne şi alte preparate tradiţionale, fluidizarea traficului din zonele intens circulate, precum şi sacrificarea mieilor din zona Litovoi.

Zonele intens circulate, piaţa din Târgu-Jiu unde se sacrifică miei în zilele premergătoare Paştelui, sunt în prezent în atenţia tuturor autorităţilor de control de la nivelul judeţului. “Primăria Municipiului Târgu-Jiu s-a pregătit la fel ca şi în anii trecuţi pentru Sărbătorile Pascale. Amintesc aici tichetele sociale pe care Primăria le acordă celor cu venituri reduse sub 300 de lei care îndeplinesc condiţiile impuse de lege. Cu ajutorul acestor tichete, asistaţii sociali se pot aproviziona cu cele necesare pentru Sărbătorile Pascale. De astăzi (n.r. ieri), funcţionează Târgul pentru sacrificarea mieilor, organizat în zona Litovoi. Este supravegheat foarte atent atât de către direcţii din Primărie, cât şi de către cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară care are obligaţii foarte mari pentru că ne dorim la fel ca şi în anii trecuţi să nu fie nicio problemă din punct de vedere sanitar. Noi la nivelul primăriei am organizat o întâlnire cu toate instituţiile din municipiu, care în această perioadă vor fi implicate permanent în buna desfăşurare a activităţii şi vieţii cotidiene în Târgu-Jiu: Poliţia Municipală, Poliţia Locală, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Toate aceste instituţii vor fi atenţionate în permanenţă de către noi pentru a colabora şi în permanenţă să fie în alertă pentru ca lucrurile să se desfăşoare cât se poate de corect. (…) Avem în vedere şi parcurile şi pieţele agro-alimentare care vor fi supravegheate foarte bine”, a declarat viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu.
Conducerea Primăriei Târgu-Jiu garantează cetăţenilor municipiului că va fi asigurată paza şi ordinea publică la toate lăcaşurile de cult din oraş, odată cu începerea din următoarele zile a evenimentelor religioase. “Am purtat discuţii cu toţi preoţii şi la toate bisericile şi cimitirele de pe raza municipiului. Fiecare zonă este în atenţia noastră pentru ca, în nopţile de dinainte de Sărbătoarea Pascală, să fie asigurată ordinea publică, să fie asigurată curăţenia, astfel ca toate aceste nopţi să fie bine supravegheate şi organizate”, a mai spus Aurel Popescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here