Autocar distrus de flăcări, pe Defileul Jiului

941

Un autocar care transporta 25 de pasageri a luat foc, ieri, pe Defileul Jiului. Șoferul a sesizat din timp incendiul și a oprit autovehiculul, iar călătorii s-au autoevacuat, fără a fi răniți. Mai multe echipaje ale ISU, din Gorj și Hunedoara, au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la compartimentul motor.
,,La fața locului au intervenit ISU Gorj cu două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă și ISU Hunedoara cu două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, precum și două ambulante din cadrul SAJ Gorj. Cele 25 de persoane aflate în autocar s-au autoevacuat în siguranță, nefiind nicio victimă”, a declarat Maria Băran, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz. ,,La data de 15 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au fost sesizaţi, prin apelul 112, de către un bărbat de 50 de ani, din comuna Slătioara, judeţul Vâlcea, despre faptul că, în timp ce conducea un autocar, acesta a fost cuprins de un incendiu.
Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că autocarul se deplasa pe DN 66 Bumbeşti-Jiu, din direcţia municipiului Târgu-Jiu către municipiul Petroşani, iar în timp ce se afla în mers a fost cuprins de un incendiu, rezultând distrugerea în proporţie de 85% a autovehiculului. Nu au fost înregistrate victime omeneşti sau alte pagube materiale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă”, a precizat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Primele verificări au arătat autocarul care efectua o cursă regulată de transport persoane ar fi luat foc din cauza unei defecțiuni tehnice.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here