Aurel Tomescu, pus „pe făraş” de PD-L, Romanescu susţinut şef la ITM

304

tomescuScandalurile provocate în instituţia de stat pe care a condus-o în ultima vreme, dar şi atitudinea pe care o are, considerând că totul i se cuvine, i-au determinat pe membri CODA ai PD-L Gorj să nu-i acorde sprijinul politic lui Aurel Tomescu, pentru funcţia de director al Direcţiei Agricole Gorj.

În aceeaşi şedinţă, cea de vineri, 26. 11. 2010, s-a decis ca partidul să-i acorde sprijinul politic pentru funcţia de şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj lui George Romanescu.

În şedinţa CODA a PD-L Gorj, desfăşurată vineri la sediul partidului, au fost luate în discuţie ale două instituţii deconcentrate: Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj şi Direcţia Agricolă.

Analiza activităţii ITM Gorj a fost făcută, iar membri CODA au decis să-l susţină, în continuare, la conducerea instituţiei pe George Romanescu şi să-i acorde tot sprijinul politic. Romanescu a fost votat cu unanimitate de membri CODA, de la şedinţă lipsind doar Maricica Moţa. Pentru una din funcţiile de adjunct a fost votat şi Alexandru Căruntu, însă înaintea votului, deputatul Severus Militaru i-a cerut lui Căruntu să-şi amintească şi să spună în şedinţă pe la câte partide a trecut ca să-şi poată menţine funcţia în ITM, în privinţa acestuia existând suspiciuni că s-ar afla, în acelaşi timp, în PD-L şi în PSD. În final CODA i-a dat votul de încredere.

Cu doar un vot împotrivă, acordat pe faţă de către primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, şi Simona Dumitraşcu a obţinut majoritatea voturilor CODA pentru funcţia de adjunct al ITM Gorj.

Toţi trei se vor prezenta la concurs în zilele de 23 şi 28 decembrie 2010, ocupând în prezent funcţiile de directori interimari.

Tomescu a rămas fără funcţie,dar cu satisfacţia sigiliului pus pe uşa lui Drăguşin

Dacă la analiza ITM Gorj nu au existat probleme, la Direcţia Agricolă Gorj lucrurile n-au stat deloc „ok”. Lui Tomescu i s-a reproşat comportamentul şi toate scandalurile din instituţia pe care a condus-o. Aprecierea faţă de activitatea lui Tomescu s-a văzut la vot. Oamenii lui Manţog din CODA au încercat să „tragă” tot cu Tomescu, însă în final votul a fost de partea unei alte persoane.

Iniţial, numărul voturilor din CODA a fost la egalitate pentru Aurel Tomescu şi Ilie Popescu. Când s-a trecut din nou la vot, Tomescu a pierdut, comunicându-i-se că partidul nu-l susţine pentru funcţia de director la Direcţia Agricolă Gorj. Şi pentru că Aurel Tomescu şi-a depus dosar doar pentru director, comunicând că el vrea „director ori nimic”, acesta a rămas un simplu angajat în Direcţia Agricolă.

Aurel Tomescu este protagonistului unui scandal care a avut loc recent în Direcţia Agricolă Gorj. Iniţial, a folosit cuvinte jignitoare la adresa directorului adjunct, Virgil Drăguşin, apoi i-a sigilat biroul. Comportamentul l-a costat funcţia.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here