Aurel Stolojanu, noul manager al Spitalului Sadu

181

Fostul director economic al Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Sadu) a acceptat propunerea primarului Constantin Bobaru de a conduce această unitate spitalicească. Astfel, Aurel Stolojanu este noul manager al spitalului şi împreună cu directorul medical Grigore Geamănu va organiza concursurile de angajare a personalului ce va asigura activitatea medicală.

Constantin Bobaru, primarul Oraşului Bumbeşti-Jiu a găsit un manager pentru spitalul din localitate. Este vorba despre fostul director economic al acestuia. „În urma discuţiilor purtate, domnul Aurel Stolojanu a acceptat să ocupe funcţia de manager. Este fostul director economic al spitalului de pe vremea când manager era medicul Damian Diţescu. Aşadar, la ora actuală avem manager pe Aurel Stolojanu şi director medical pe medicul Grigore Geamănu”, confirmă edilul.

Se pregătesc concursurile de angajare
Având echipa managerială formată, Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu este pregătit pentru demararea procedurilor de angajare a personalului pentru posturile deblocate recent. „În perioada imediat următoare ne vom ocupa de scoaterea la concurs a posturilor deblocate. Cum vom încheia contractele de muncă pentru persoanele angajate, vom şi merge la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru semnarea contractului de finanţare, urmând, bineînţeles, ca în cel mai scurt timp să fie reluată activitatea medicală”, a explicat Constantin Bobaru, primarul Oraşului Bumbeşti-Jiu. Pentru a putea fi redeschis spitalul este nevoie de angajări de personal, în acest sens fiind deblocate 124 de posturi.

Spitalul Sadu va funcţiona cu 112 paturi
Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu a primit aprobarea pentru a funcţiona cu 112 paturi, înainte de închidere având 128. De asemenea, specialităţile medicale vor fi aceleaşi pe care spitalul le-a avut, fiind încadrat, ca şi clasificare, în categoria a IV-a. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj va organiza o nouă sesiune de contractare pentru ca Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu să poată intra în relaţie contractuală cu Casa. Spitalul Sadu a fost închis la data de 1 aprilie 2011, prin decizia Ministerului Sănătăţii, personalul medical fiind redistribuit la alte unităţi spitaliceşti din judeţ şi nu numai. La această oră, autorităţile locale din Bumbeşti-Jiu fac eforturi considerabile pentru a reuşi să angajeze personalul medical necesar pentru redeschiderea unităţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here