Aur pentru un gorjean la CN de Box! Organizatorii au primit laude

1683

Campionatul Național de Box pentru Juniori, desfășurat la sfârșitul săptămânii, în orașul lui Brâncuși, a adus mai multe vești bune pentru iubitorii boxului gorjean. Sala Polivalentă a fost gazda unei competiții de calibru, la care au luat parte aproape 120 de pugiliști. Revenirea în întrecerile oficiale a adus și trei medalii pentru CS Pandurii, la un turneu care s-a bucurat de participarea selecționerului lotului național de juniori, Viorel Simion, dar și a președintelui Federației Române de Box, Vasile Cîtea. Constantin „Doru” Bobu (70 kg) a făcut cinste boxului gorjean, cucerind medalia de aur după un meci intens cu Alin Bernardt (Giurgiu). Bobu este antrenat de Doruleţ Neamţu şi va reprezenta România la Campionatul European din Bulgaria, care se va desfășura în perioada 23 noiembrie – 3 decembrie. De altfel, Doruleț Neamțu, care s-a implicat în organizarea competiției, este unul dintre antrenorii lotului național de juniori, coordonat de Dorel Simion. Fostul mare pugilist s-a declarat satisfăcut de ceea ce a văzut la Târgu-Jiu și are un obiectiv îndrăzneț: atacarea titlului olimpic în 2024. Simion a mai spus că pauza cauzată de pandemie și-a pus amprenta asupra pregătirii sportivilor de top.
,,Suntem pe drumul cel bun. Avem două-trei etape de când mă ocup de acești copii și aș putea spune că viitorul sună bine. Nu putem spune că avem obiective principale în Bulgaria, acum. Suntem la început de drum, dar proiectul nostru la nivel de Federație este ca, în 2024, la Olimpiada de la Paris, să putem ataca titlul olimpic. Știm ce înseamnă continuitatea în pregătire, știm ce înseamnă continuitatea în atrenament. Noi chiar avem nevoie de aceste lucruri la sporturile de contact. În momentul în care nu faci sparring, nu ai meciuri, este foarte greu să dai randament la nivel de turnee europene și mondiale”, a declarat Simion.
Președintele de la CS Pandurii, Mihai Prunariu, a fost mulțumit că în Sala Sporturilor au revenit întrecerile de calibru. De altfel, oficialul gorjean a anunțat și alte competiții în locația modernă pe care o are orașul nostru. Nu în ultimul rând, Prunariu a apreciat implicarea lui Doruleț Neamțu în organizarea turneului de juniori. Boxul rămâne una dintre prioritățile clubului. ,,După pandemia asta nenorocită, ne bucurăm că la Târgu-Jiu organizăm acest campionat. O să încercăm să mai organizăm competiții aici, pentru că avem o bază sportivă de excepție și, probabil, o să mai organizăm campionate naționale de luptă și de atletism. CS Pandurii, în colaborare cu CSM Târgu Jiu, va obține în continuare medalii, așa cum am obișnuit pe toată lumea. Pentru CS Pandurii, faptul că vom avea reprezentanți la Campionatul European reprezintă o recunoaștere a valorii boxului gorjean. Doruleț Neamțu este un antrenor de mare valoare și o mare parte din organizarea acestui campionat i se datorează lui și familiei sale. Stăm bine din punct de vedere al selecției, avem mulți sportivi legitimați. Mergem prin școli și o să selectăm în continuare sportivi care o să aducă rezultate pentru Târgu-Jiu și Gorj”, a spus Prunariu.

Cîtea: Avem o colaborare foarte bună cu Târgu-Jiu
Președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea, a subliniat faptul că entitatea condusă de Mihai Prunariu rămâne un partener de încredere pentru forul autohton. De altfel, Cîtea a spus că a găsit mereu înțelegere la autoritățile din Târgu-Jiu, iar orașul nostru este un aliat de nădejde al boxului românesc. În 2018, în Sala Polivalentă s-a organizat Campionatul European de box pentru seniori Under 22.
,,Federația are o colaborare foarte bună cu orașul Târgu-Jiu, în mod special, și cu județul Gorj, în general. Aici, am organizat un campionat european, am găsit înțelegere, sprijin, suport și lucrul acesta ne este de mare ajutor. Faptul că un antrenor de la dumneavoastră este coleg cu Dorel Simion la lotul național de juniori, eu zic că spune mult. La cluburile din Târgu-Jiu, sunt câțiva copii care fac obiectul marii performanțe”, a declarat Cîtea.Șeful boxului românesc a salutat și revenirea pugiliștilor în ring, extrem de necesară pentru viitoarele competiții internaționale.,,E îmbucurător că suntem în concurs, suntem în competiție. Ne bate la ușă Campionatul European și era extrem de important și necesar să organizăm acest turneu. Avem cinci săptămâni de când am intrat în normalitate și am început pregătirea cu loturile naționale. Cred că Dorel Simion și colectivul de antrenori vor reuși să livreze către loturile de tineret și seniori adevărate valori. În Bulgaria, mergem să obținem medalii. Sunt sigur că vom face o figură frumoasă, pentru că avem copii valoroși”, a adăugat Cîtea. Întrecerea din weekend a fost dedicată sportivilor născuţi în 2004 şi 2005. Alți doi pugiliști de la CS Pandurii au urcat pe podium în ziua finalelor. Alexandru Călin (57 kg) și Eduard Cosmin Bogdan (60 kg) au luat medaliile de bronz.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here