August, luna cu sute de acţiuni pentru jardarmii gorjeni

293

jandarmi.Angajaţii din structurile MAI ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) „Tudor Vladimirescu” Gorj au desfăşurat luna trecută nici mai mult, nici mai puţin de 535 de misiuni pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor.

Astfel, aceştia s-au aflat în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul manifestărilor cu public numeros (Festivalul Berii, diverse evenimente sportive), menţinerea ordinii publice şi creşterea gradului de siguranţă civică prin executarea misiunilor în sistem integrat cu Poliţia, asigurarea securităţii şi ordinii publice în zona centrelor de examen pe timpul desfăşurării probelor din cadrul sesiunii a doua a examenului de Bacalaureat 2010.

La nivelul judeţului, din cele 535 de misiuni executate de către lucrătorii din cadrul IJJ Gorj, un număr de 449 au fost misiunile de menţinere şi asigurare a ordinii publice în zonele pieţelor, târgurilor, pe timpul manifestărilor sportive şi cultural-artistice desfăşurate atât în municipiul Târgu-Jiu, cât şi la nivelul întregului judeţ. Pe lângă acestea, au mai fost şase acţiuni de intervenţie, şapte pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere şi alte 73 de acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii. Toate aceste misiuni au avut ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

În urma misiunilor executate, au fost constatate 27 de infracţiuni în cadrul acţiunilor organizate cu efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj sau individuale, pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional.

Astfel, au fost aplicate un număr de 102 sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru comerţ ilicit, în valoare de 3.300 de lei, iar 12 persoane au primit avertismente scrise.

Jandarmii gorjeni au mai intervenit pentru soluţionarea a şase sesizări telefonice venite din partea unor cetăţeni pe numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112 dar şi pe numărul de telefon al inspectoratului (0253/215427)

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here