August, lună bogată pentru IŞJ Gorj

119

IMG_9694Activităţile pentru elevi şi diverse cursuri pentru cadrele didactice din judeţ s-au aflat sub preocuparea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj pe parcursul lunii trecute.

În perioada 8 august – 26 august 2011, s-a desfăşurat on-line, pe o Platformă a Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, instituţie de cercetare a MEdCTS, cursul de formare pe Proiectul POSDRU/1/1.1/S/6 cu titlul „Tinerii împotriva violenţei”. La acest curs au participat un număr de 40 de cadre didactice din unităţile de învăţământ ale judeţului Gorj, inspectori şcolari, directori de şcoli, profesori consilieri psiho-pedagogi, membri ai consiliilor de administraţie din şcoli. “S-au desfăşurat activităţi specifice, coordonate de specialişti, în scopul cunoaşterii cauzelor fenomenului violenţei în rândul elevilor, riscurilor acestuia, strategii de identificare, analiză şi diagnoză, strategii de prevenţie şi combatere a violenţei în mediul şcolar”, a spus reprezentanţii IŞJ Gorj.

Concurs internaţional de desene

De asemenea, încă din prima decadă a lunii trecute, IŞJ Gorj a transmis către toate şcolile din judeţ invitaţia primită din partea Ministerului Educaţiei din Republica Belarus care, împreună cu Centrul Naţional de Creaţie Artistică pentru Copii şi Tineret, organizează a III-a ediţie a Concursului internaţional de desene ale copiilor pe tema “Prietenie între copiii de pe planetă”. La acest concurs vor participa copiii cu vârste între 5 şi 16 ani din şcolile gorjene, de la palat şi cluburi ale elevilor şi copiilor. Temele care vor fi abordate în acest an sunt: “Lumea în care trăim”, “Eu şi familia mea”, “Prietenii mei”, “Hobby-urile mele”, “Ţara mea”. Lucrările premiate vor fi expuse în cadrul unei expoziţii ce va avea loc în perioada octombrie – noiembrie a.c., la Minsk, în Belarus. Totodată, IŞJ Gorj a selecţionat Grupul Şcolar Industrial “Constantin Brâncuşi” Peştişani şi Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu pentru a fi implicate ca instituţii şcolare în implementarea Proiectului “Caravana Carierei”. Proiectul este co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni”, aflat în coordonarea Blocului Naţional Sindical (BNS), în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu, S.C. Technical Training S.R.L. şi Mesogeiako Symvouleftiko S.A. (Grecia).

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here