Auditul solicitat de CL Motru la UATAA, refuzat de directorul liberal Drăghici

2039

Mare a fost surpriza, ieri, când autorul din cadrul Primăriei Motru a primit ordin de serviciu, în urma solicitării consilierilor locali, de a merge în control la SC UATAA, societate ce aparține de CL Motru, pentru a verifica dacă, în acest caz, a fost sau nu respectat Codul Fiscal cu privire la modul de facturare a gigacaloriei, pe perioada de iarnă, pentru populație, instituții de învățământ și spital. Mai exact, auditorul trebuia să verifice dacă uzina a aplicat TVA-ul corespunzător de 5% pe perioada de iarnă, și nu de 19, iar la punctul doi, cum au fost cheltuite sumele de 9,9 milioane de lei, alocate de Primăria Motru pentru uzină ca subvenție și ajutor de stat.

Odată ajuns la unitate, auditorul din cadrul UAT Motru a întâmpinat un refuz categoric din partea directorului. Acesta a motivat că este plecat și să revină în altă zi, ignorând decizia consilierilor locali și dând dovadă de lipsă de respect. Asta arată clar că se încearcă ascunderea neregulilor relatate chiar și de presă. La o primă verificare, problemele par majore și de competenta SICE, având în vedere că, acele calcule pe facturi din noiembrie-decembrie sunt eronate. Pe unele este trecut TVA-ul de 5% dar au înmulțit cu 19%.
Odată cu finalizarea auditului, atunci când Dorel Drăghici va accepta, toate datele vor fi prezentate CL Motru în ședință publică, iar, după caz, organelor abilitate: SICE și Parchet. Se pare că prejudiciul adus populației, spitalului și instituțiilor de învățământ este de ordinul miliardelor, asta intrând în atribuția organului de control căruia i s-a cerut de către CL, dar și de unele asociații de proprietari, să fie verificată modalitatea de calculare a prețului facturat. S-a mai cerut și verificarea felului cum au fost cheltuite sumele alocate de către primărie pentru subvenție și ajut pe de stat, care ar fi trebuit cheltuite pentru combustibil (păcură-cărbune) având o destinație clară.
A.S.

2 COMENTARII

  1. Acestea sunt probleme de stiri importante pentru presa ??!! Consider ca aceasta descriere este din pacate o simpla si obisnuita metoda de a se ,,lauda” unii pe altii cat sunt de ocupati sa se darame tot ce s-a construit in acest oras. Consilierii locali sunt si foarte ocupati pentru O SEDINTA pe luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here