Audit la Util Bonus Peştişani: Bojincă, acuzat de management defectuos

164

Primăria Peştişani a realizat, luna trecută, un audit la Util Bonus, firma falimentară a Consiliului Local, după ce societatea a rămas, de curând, fără angajaţi şi se pregăteşte să-şi închidă definitiv porţile. Audiul a demonstrat, fără echivoc, că administratorul societăţii, Cosmin Bojincă, a dus firma autorităţilor spre faliment, realizatorii auditului punându-i acestuia patalamaua: “management defectuos”. Auditorii susţin, spre ştiinţa autorităţilor din Peştişani, că Util Bonus a acumulat o pierdere, anul trecut, de aproape o jumătate de miliard de lei vechi, asta în timp ce datoriile societăţii de la beneficiari nu au fost recuperate.

Administratorul Util Bonus, Cosmin Bojincă, a fost cel mai dezastruos şef pe care l-a avut societatea din Peştişani, de la înfiinţare şi până în prezent. O dovedeşte raportul auditului realizat la societate în perioada 19.02.2015-28.03.2015. Acesta scoate în evidenţă, printre altele, şi faptul că societatea, anul trecut, nu prea a avut lucrări, dar asta nu l-a împiedicat pe Cosmin Bojincă să îşi utilizeze la maxim maşina personală pentru diverse plimbări pe banii acesteia. Consumul într-o lună a administratorului, la motorină, a fost de 413 litri, adică o cheltuială nejustificată de peste 2500 de lei. Administratorul a declarat auditorilor că s-a deplasat atât de mult la Târgu-Jiu, la sediul lichidatorului judiciar. Bojincă a făcut cheltuieli similare şi cu un an în urmă, atunci auditorii impunând să-i fie opriţi din salariu 2500 de lei pentru combustibil, lucru care nu s-a operat nici în prezent.

Datoriile firmei se apropie de trei miliarde şi jumătate de lei vechi
Auditorilor nu le-a fost greu astfel să concluzioneze că activitatea pe 2014 a lui Bojincă s-a desfăşurat defectuos, asta mai ales după ce pierderile calculate sunt de aproape o jumătate de miliard de lei vechi.
cosmin bojincaÎn raportul de audit se mai arată că din vina administratorului, firma a fost amendată pe 30 aprilie, anul trecut, de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova care a  întocmit un proces verbal de contravenienţă în care a aplicat societăţii o amendă de 3000 de lei. Util Bonus SRL Peştişani a fost astfel amendată  pentru că nu a organizat control financiar preventiv propriu, vinovat fiind Cosmin Bojincă.
Tot verificatorii au stabilit că Bojincă a menţinut nejustificat doi muncitori pe maşina de gunoi a Util Bonus, în timp ce banii pe deşeuri erau încasaţi de primărie, făcând astfel o cheltuială ilegală de 13.400 de lei.
Auditorii au calculat şi că datoriile firmei pe 2014 se ridică la trei miliarde patru sute de milioane de lei vechi, fiind chiar mai mari decât cele din 2013.

Creanţe mari încă nerecuperate
Creanţele Util Bonus neîncasate încă de la populaţie, pe 2014, se ridică şi ele la peste o jumătate de miliard de lei vechi, în timp ce din Colonia ACH suma de încasat se apropie şi ea de 400 de milioane de lei vechi.
Societatea a mai făcut însă şi alte cheltuieli nejustificate, fapt care a impus auditorilor să stabilească faptul că, Bojincă se face vinovat de cel mai defectuos management pe care l-a avut firma de la înfiinţare şi până la actualul faliment.
Autorităţile locale din Peştişani nu au luat încă niciun fel de măsuri sancţionatorii cu Cosmin Bojincă.
Anamaria Stoica

4 COMENTARII

  1. Administratorul Cosmin Constantin Bojincă a colaborat tacit cu foștii administratori, ajutîndu-i pe aceștia să scape de prejudiciile aduse firmei mințind prin omisiune instanțele de judecată la Tribunalul Gorj în dosarele 1692 și 1693-95-2014 fapt pentru care cei doi au cîștigat la prima instanță cf. sentințelor civile nr.1347 (anexa nr 5) și 2330-2014 (anexa nr 6 ), ,,Contribuția,, d-lor Tivig Silvestru și Fuiorea Alin Vasile la falimentul firmei a fost de 1419 lei respectiv 3781 lei

  2. După cunoștințele mele de fost salariat cu minim pe economie consider că auditorul firmei are obligația de a anunța organele in drept cand in urma unui control descopera elemente de infractionalitate.

  3. Păi ce facem d-le auditor Pătrășcoiu, ce valoare au rapoartele matale dacă n-au transparență, ne facem meseria doar pe jumătate, scriem despre prejudicii, deturnări de fonduri, abuz în serviciu…și n-anunțăm Poliția ? Mie mi se pare că sună a tăinuire…..de departe !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here