Audit energetic pentru Termocentrala Rovinari

1032

Complexul Energetic Oltenia achiziționează servicii de audit energetic pe contur pentru termocentrala din Rovinari, în vederea determinării consumurilor și a pierderilor de energie.
Prin acest audit se vor stabili măsurile de eliminare sau reducere a pierderilor, prin îmbunătățirea proceselor energetice și tehnologice, îmbunătățirea exploatării și, în final, a creșterii eficienței energetice. Sucursala Electrocentrale Rovinari are patru grupuri energetice de 330 MW. „Grupurile nr. 3, 4 și 5 sunt în exploatare și au un grad de retehnologizare ridicat. Grupurile au instalații moderne de desprăfuire, de evacuare zgură și cenușă și pentru desulfurarea și denoxarea gazelor de ardere. Grupul nr. 5 se află în proces de retehnologizare, până în anul 2022”, anunță CE Oltenia.
În urma realizării bilanțurilor energetice se va emite un raport care va cuprinde toate măsurătorile și determinările, calculele, aprecierile și estimările necesare funcționării termocentralei, în condiții de siguranță, în condiții economice și cu respectarea cerințelor de mediu, se arată în caietul de sarcini.
În concluzie, auditul trebuie să arate explicit dacă termocentrala din Rovinari respectă condițiile legale de funcționare, respectiv cerințe de noxe – emisii, zgomote, sănătatea muncii, cerințe de siguranță pentru instalații, personal și pentru zonele limitrofe – calitatea apei deversate, nivelul anumitor emisii etc.
Contractul este în valoare de 75.000 de lei, fără TVA, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 7 noiembrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here