Audieri vesele în dosarul polițiștilor șpăgari

268

Unul dintre polițiștii trimiși în judecată pentru implicarea în “Mafia Cărbunelui” a fost audiat, ieri, în procesul, ce are loc la Tribunalul Gorj, declarațiile lui Gheorghe Milodin reușind să stârnească de mai multe ori zâmbete în sală, inclusiv printre colegii săi, judecați și ei în același dosar. El a trebuit să explice acuzațiile de luare de mită care îi sunt aduse, la fiecare dintre acestea oferind motivații dintre cele mai diverse. În mai toate cazurile nu i-a sancționat pe șoferi, anchetatorii susținând că acest lucru se întâmpla întrucât primea diverse sume de bani. Milodin a negat categoric acuzațiile respective, explicând că aproape de fiecare dată a vrut să fie “băiat bun” cu cei trași pe dreapta.

Inculpatul a spus, pentru una dintre situații, că l-a oprit pe un șofer ce circula prin Turceni întrucât a avut senzația că acesta circula greșit pe o stradă cu sens unic. După ce l-a oprit, Milodin a realizat că șoferul, de fapt, circula corect. Nu a putut însă să își ceară scuze și, ca urmare, l-a trimis câțiva metri în spate pentru a vedea semnul de circulație care reglementa traficul în zonă, iar apoi i-a urat drum bun. “Doar nu era să spun că am greșit, trebuia să îi fac ceva”, a spus fostul om al legii. Acesta a fost chestionat și în legătură cu modul în care îi sancționa pe șoferi cu “avertisment verbal” și împrejurările în care poate aplica o asemenea măsură, Milodin trebuind să explice inclusiv când trebuie folosite anvelopele de iarnă. El a spus că doar când pe carosabil e zăpadă, polei sau gheață, șoferul tras pe dreapta de el într-unul din cazurile anchetate având norocul ca asfaltul să fi fost uscat. “Nu aveam rigla la mine ca să îi măsor floarea la cauciuc și oricum cei de la RAR fac treaba asta”, a explicat inculpatul.
El a menționat și că, în unele cazuri, “trebuia să ne dăm la șoferi mai tare pentru ca apoi, la final, să le aplicăm o amendă mai mică, pentru ca să părem băieți buni”. Anterior, Milodin se plânsese de faptul că procurorul care l-a anchetat l-a asigurat că nu îi pune cătușele la mâini, dacă își recunoaște faptele. Inculpatul a spus că a fost de acord să recunoască acuzațiile ce îi erau aduse, întrucât spera să ajungă acasă, fratele său având nuntă a doua zi. El și alți colegi de-ai săi au fost arestați preventiv la momentul respectiv, septembrie 2015, toți fiind acuzați că închideau ochii la transporturile cu cărbune furat de la Complexul Energetic Oltenia, preferând mici “atenții” din partea șoferilor prinși în trafic la volanul unor camionete încărcate cu astfel de “marfă”. Ceilalți inculpați din dosar au refuzat să facă declarații în instanță la acest moment al procesului, cei mai mulți urmând să fie audiați la termenele viitoare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here