Audieri la Parchet pentru șpagă la licența UCB

335

Un număr de patru percheziții au avut loc ieri la Târgu-Jiu și București într-un dosar penal ce vizează un cadru universitar suspectat că ar fi luat bani de la studenți la examenele de licență din vară. Studenții provin de la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Constantin Brâncuși, aceștia susținând examenele vara trecută de două ori. Prima dată le-au dat la Târgu Jiu, dar le-au repetat la București ulterior, facultatea de la Târgu-Jiu nefiind acreditată pentru așa ceva.
Numele dascălului suspectat de fapte de corupție nu a fost dezvăluit ieri, dar anchetatorii au precizat că acesta este cercetat, alături de studenții săi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu, “existând suspiciuni că, în cursul lunilor iulie – septembrie a.c., acesta ar fi solicitat și primit bani de la studenți pentru a le facilita obţinerea unor rezultate favorabile la examenul de licenţă, precum şi a le furniza lucrări de licenţă gata elaborate”.
Audierile în acest dosar au avut loc până aseară târziu la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pe lângă studenții chemați în fața procurorului venit de la București pentru cazul respectiv, aici ajungând și decanul Monica Bîcă. Chemată la Parchet în calitate de martor, aceasta nu știa nici ea cine este dascălul vizat de procurori, ea menționând doar că, probabil, cercetările au fost declanșate la reclamația vreunui student nemulțumit de cum a decurs examenul. “Probabil că unul dintre studenţii care nu au luat examenul de licenţă s-a considerat frustrat. Eu nu am continuat să eliberez diplome, atâta timp cât nu aveam această atribuţie. Studenţii au trebuit să susţină licenţa cu Academia din Bucureşti. Dacă exigenţa celor de la Acadamie este foarte mare, nu cred că este problema mea”, a spus decanul de la Târgu-Jiu.
Monica Bîcă a precizat și că studenții nu au dat bani nici măcar pentru protocol, totul fiind asigurat de către UCB pentru profesorii examinatori. “Nu cred că vreun cadru universitar a luat bani. Atâta timp cât un examen de licenţă este anulat pe erori de procedură, nu cred că este cineva atât de inconştient încât să ia bani şi apoi să anuleze un examen. Exclus să se dea bani. Toate costurile au fost suportate de către noi. Eu nu am decât patru lucrări de licenţă în coordonare. Celelalte cadre didactice mai au lucrări. Eu sunt decanul facultăţii şi de asta am fost chemată la audieri. Nu ştiu ce calitate am în acest dosar”, a spus decanul, care a menționat că totul s-a făcut în baza deciziilor luate de Senatul Universității.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here