Audieri cu cântec în dosarul foștilor șefi de la UM Sadu

44

Trei foști directori ai Uzinei Mecanice Sadu, judecați pentru delapidare într-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu, au trebuit, ieri, să reasculte declarațiile unui fost subordonat de-al lor care le-a declarat procurorilor, la începutul anchetei, că era amenințat de aceștia și era obligat să scoată fără acte sute de tone de materiale speciale din rezerva de mobilizare. Ion Boncu a fost audiat o dată, toamna trecută, în procesul foștilor directori Gheorghe Lori Boian, Nicolae Dijmărescu și Gabriel Lucian Bogdan, el negând atunci în fața judecătorului de caz că ar fi fost constrâns de șefii săi să comită vreo ilegalitate. Declarațiile sale erau evident în contradicție cu cele spuse la Parchet în timpul anchetei și așa a ajuns acesta să fie chemat din nou în fața procurorilor, riscând să fie acuzat de mărturie mincinoasă.

Totodată a fost necesară și reaudierea sa în instanță, ieri, bărbatul susținând că nu l-a constrâns nimeni să scoată materiale speciale fără acte din magazia pe care o gestiona. El a explicat, pe un ton destul de timid, că declarația inițială pe care a dat-o și de la care au pornit toate aceste discuții ar fi fost scrisă de un polițist, iar el doar a semnat-o, fără să o citească. Boncu a spus că primea telefoane de la șefi să dea materiale în procesul de producție fără acte, dar că nu a fost amenințat de aceștia. Gestionarul a menționat că lui îi era însă frică de șefii săi, iar atunci când îl suna vreunul dintre ei executa ordinele gândindu-se că va fi mutat pe un alt post în cadrul UM Sadu, Boncu spunând că, în prezent, nu mai lucrează în funcția respectivă.
Dosarul în care sunt inculpați foștii directori generali Gheorghe Lori Boian și Nicolae Dijmărescu, împreună cu fostul director comercial Gabriel Lucian Bogdan a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, după ce inițial cercetările au început la Târgu-Jiu. Foștii directori sunt acuzați că din decembrie 2005 și până în iunie 2012 ar fi introdus în procesul de producție al uzinei aproape 500 de tone de materiale speciale din rezerva de mobilizare ce trebuia folosită în caz de război. Anchetatorii au stabilit că UM Sadu ar fi fost prejudiciată cu circa 1,5 milioane de lei, contravaloarea materiei prime folosită fără acte în procesul de producție.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here