Au venit Erico și M’Bella, este așteptat și dos Santos

405

Numărul Pandurilor la antrenamente crește de la o zi la alta, dacă la primul antrenament au fost prezenți 19 jucători, elevilor lui Grigoraș li s-au alăturat în a doua serie de antrenamente alți doi jucători.

Absenți motivați de la antrenamentele Pandurilor mai rămân doar Matulevicius, Shamsin și Doru Bratu. La Târgu Jiu, la ședințele de pregătire, s-au prezentat de ieri și brazilianul Erico da Silva, dar și mijlocaşul Emmanuel M’bella, care revine la Târgu Jiu după ce în ultimele sezoane a fost împrumutat la Gloria Buzău, FC Botoşani şi FC Clinceni.
Revenirea lui Matulevicius este programată pentru astăzi, lituanianul fiind învoit pentru câteva zile pentru că vârful Pandurilor a “punctat” pentru a doua oară în familie, devenind din nou tată. Odată cu Matulevicius, la Târgu Jiu ar trebui să apară și atacantul pentru păstrarea căruia Grigoraș a tot insistat în această vară, problemele prelungirii înțelegerii pentru Alex dos Santos părând a fi depășite.

Grig vrea lotul creionat la sfârșitul săptămânii
Faptul că Pandurii n-a transferat încă niciun jucător îi dă lui Grigoraș motive de ușoară nemulțumire, însă tehnicianul speră ca până la finalul săptămânii să mai fie rezolvate din problemele de lot pe care le are: “Nu sunt realizate transferuri, nu e un lucru plăcut, bun. Dar un lucru bun nu a fost nici că la finalul campionatului echipa a rămas fără 6-7 jucători. Sper să se rezolve până la plecarea în cantonamentul de la Sibiu. Vreau ca luni să avem un lot aproximativ cu care vom aborda sezonul. Orice jucător care are o anumită valoare, costă”, spune Grigoraș. Acesta precizează că nu la numărul de jucători stă rău acum Pandurii, ci la calitate, cei aduși de la echipa a doua urmând a fi evaluați în perioada următoare: “Numeric stăm bine, dar avem 6-7 care nu au jucat în Liga 1, au şansă, dar e greu să se impună. Vreau 17-18 jucători de valori apropiate, cu experienţă şi valoare, iar pe lângă ei pot coopta 5-6 jucători care să crească. Ne-am orientat spre 3-4 jucători de la Pandurii 2, îi cooptăm în lot, dar rămâne de ei dacă continuă. Am mai luat, au avut apariţii sporadice. Sper să realizeze că e diferenţă mare între echipa a doua şi prima, nivelul de pregătire e altul. O să aibă şanse, dar totul depinde de ei”, a mai spus Petre Grigoraș.

Cupa Ligii începe pe 16 iulie
Cantonamentul din Austria ar putea fi scurtat după ce Liga Profesionistă de Fotbal a făcut cunoscut calendarul noii competiții ce se va desfășura sub egida sa. Cupa Ligii va debuta peste doar o lună, însă doar cu participarea echipelor nou promovate. Astfel, pe 16 iulie este programat primul tur, în care vor lua startul cele patru echipe nou promovate. Cele două câștigătoare vor intra în urnă alături de cele 14 echipe ce au rămas în Liga 1 după sezonul 2013-2014 pentru a se stabili meciurile optimilor de finală, fază programată pentru 19 iulie. Interesant este faptul că Pandurii are programat cantonamentul din Austria pe perioada 7-19 iulie, iar pentru meciul din Cupa Ligii trebuie luată o decizie legată fie de durata cantonamentului, fie de lotul cu care clubul gorjean va ataca această competiție. Este posibil ca la primul meci să fie trimiși mai mulți jucători de la echipa a doua într-o echipă formată și cu câțiva jucători trimiși acasă ceva mai devreme din Austria, dar este de luat în calcul și ca Pandurii să privească cu tot interesul această nouă competiție, dotată cu premii totale de circa un milion de euro, premii care atrag orice club din Liga 1.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here