Au venit de la Slatina ca să-i fure pe gorjenii neatenţi

353

IMG_8160Trei bărbaţi şi o femeie din judeţul Olt au fost reţinuţi de poliţiştii gorjeni după ce au furat în special bani de la persoane în vârstă din municipiul Târgu Jiu. Suspecţii au profitat de neatenţia pensionarilor şi i-au făcut la buzunare, însă unii dintre păgubiţi au depus şi plângeri la Poliţie şi, astfel, când au văzut că numărul sesizărilor creşte în câteva zile, oamenii legii şi-au dat seama că în oraş se află cineva care încearcă să îşi facă de cap.

Imediat de cum au primit primele plângeri, oamenii legii au încercat să vadă dacă locurile în care s-au produs faptele reclamate sunt supravegheate video. Imaginile surprinse de camere au fost de mare folos în mersul anchetei, într-unul din cazuri victimă fiind chiar un fost colonel de la Jandarmerie, pensionat, care nici măcar nu s-a mai dus să reclame furtul, convins fiind că hoţii nu vor mai fi prinşi. Pe imaginile video acesta se vede intrând într-o farmacie, iar la intrare unul dintre suspecţi îi acoperă buzunarul cu o plasă, dar nu reuşeşte să fure nimic. Pentru că nu s-a prins de figură, bărbatul este apoi înconjurat de trei indivizi şi o femeie, care pozează în clienţi şi care, de fapt, „l-au făcut” la buzunar, fără că fostul colonel să îşi dea seama. „M-am dus la farmacie ca să cumpăr medicamente pentru soţie. La tejghea am văzut că a trecut un individ, m-am împins uşor, apoi au mai venit doi, nu m-am gândit că se întâmplă ceva. Nu credeam că te fură şi la farmacie, dar uite că a fost să fie. Am luat medicamentele, am dat 10 lei şi am plecat. Pe drum spre casă m-am oprit la un chioşc de pâine şi acolo am văzut că nu mai am bani. Mi-am dat seama atunci că m-au furat, dar când m-am întors la farmacie ei nu mai erau, iar fata de acolo mi-a zis că probabil m-au făcut la buzunare. Nu am reclamat, dar a doua zi vine o vecină la mine, care este politistă, şi îmi spune că m-a recunoscut în imaginile surprinse de camerele de monitorizare şi atunci am venit să depun plângere. I-am şi recunoscut pe nenorociţii ăştia, bine că i-a prins Poliţia că, uite, eu nici măcar nu am reclamat şi aşa mă bucur că băieţii ăştia le-au venit de hac de nu vă pot spune”, a mărturisit Ilie Cârstov, unul dintre păgubiţi.

La instanţă

Ieri cei trei suspecţi şi femeia reţinută odată cu ei au fost duşi la instanţă pentru a se emite mandat pe numele lor. Niciunul nu a recunoscut că ar fi furat, mai mult, doi dintre ei s-au plâns că ar fi fost bătuţi de oamenii legii pentru a mărturisi lucruri pe care nu le-ar fi făcut. „N-am furat nimic, m-am dus la farmacie să cumpăr două tampoane şi uite cum m-au arestat. M-au bătut ca să recunosc şi ce nu am făcut”, a spus femeia a cărei mână se vede pe imaginile de la farmacie cum pasează portofelul furat unuia dintre cei trei complici. La sediul Poliţiei a venit ieri şi unul dintre copii săi, major, care a strigat cât a putut să nu declare nimic pentru că are avocat şi acesta o va apăra de acuzaţiile ce-i sunt aduse. „Eu ştiu doar că au fost bătuţi foarte rău. Nu ştiu eu ce au făcut ei aici. Eram la Slatina de dimineaţă când m-a sunat cineva şi mi-a spus că au probleme. Am primit telefon să vin urgent şi asta am făcut”, a spus bărbatul.

În ciuda „nevinovăţiei” afişate de suspecţi, oamenii legii au instrumentat până acum şapte furturi şi se aşteaptă ca numărul plângerilor să crească în următoarele zile. „În majoritatea cazurilor suspecţii îşi alegeau victimele din rândul persoanelor vârstnice, profitând de locurile aglomerate în care se aflau. Sustrăgeau de regulă bani sau portofele din buzunare, până acum fiind probate şapte astfel de fapte”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tică. Cei patru suspecţi sunt acuzaţi de furt calificat şi riscă să stea după gratii până la 15 ani dacă vor fi găsiţi vinovaţi de acuzaţiile ce le sunt aduse.

Gelu Ionescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here